Corlăţean: Acţiunile extremiştilor maghiari sunt consecinţele acceptării tacite a legii ungare a cetăţeniei

Ministrul Afacerilor Externe Titus Corlățean a afirmat, joi seară, că acțiunile unor partide extremiste maghiare care își fac campanie electorală în Transilvania sunt consecința acceptării tacite de către autoritățile române a legii ungare privind acordarea cetățeniei.

RomaniaTV.net
13 mart. 2014, 20:18
Corlăţean: Acţiunile extremiştilor maghiari sunt consecinţele acceptării tacite a legii ungare a cetăţeniei

„În 2010, Ungaria, guvernul Fidesz, condus de dl Orban, sprijinit de Jobbik, a adoptat două legi importante. O lege care comemora Trianonul (..) și o a doua lege, privind acordarea cetățeniei. Atunci, guvernanții de la București, guvernul domnului Boc, guvernul domnului Baconschi și președintele României, care a tăcut, au acceptat această lege care (..) este diferită de legea românească. Pentru că elementul etnic este mult mai consistent, procedura este mult mai flexibilă și acordarea accelerată — sunt peste 500.000 de cetățenii ungare acordate în ultimii trei ani, nu doar în legătură cu cetățenii români de etnie maghiară din România; și în alte state”, a explicat Corlățean în cadrul emisiunii „În linia întâi” difuzată de TVR 1, citat de Agerpres.

Șeful diplomației române a adăugat că ”acum se văd” consecințele atitudinii autorităților din 2010.
„Am spus atunci acest lucru, dacă este acceptat la București — și a fost acceptat tacit la București — va produce consecințe. Iată, consecințele le vedem astăzi. Pentru că o campanie electorală în Ungaria, foarte ascuțită, se transferă în România” a subliniat ministrul român de externe.


loading...