Corlăţean: Acţiunile extremiştilor maghiari sunt consecinţele acceptării tacite a legii ungare a cetăţeniei

Publicat: Joi, 13 Martie 2014 22:18 // Actualizat: Joi, 13 Martie 2014 22:32 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Afacerilor Externe Titus Corlățean a afirmat, joi seară, că acțiunile unor partide extremiste maghiare care își fac campanie electorală în Transilvania sunt consecința acceptării tacite de către autoritățile române a legii ungare privind acordarea cetățeniei.

Foto: timpul.md

"În 2010, Ungaria, guvernul Fidesz, condus de dl Orban, sprijinit de Jobbik, a adoptat două legi importante. O lege care comemora Trianonul (..) și o a doua lege, privind acordarea cetățeniei. Atunci, guvernanții de la București, guvernul domnului Boc, guvernul domnului Baconschi și președintele României, care a tăcut, au acceptat această lege care (..) este diferită de legea românească. Pentru că elementul etnic este mult mai consistent, procedura este mult mai flexibilă și acordarea accelerată — sunt peste 500.000 de cetățenii ungare acordate în ultimii trei ani, nu doar în legătură cu cetățenii români de etnie maghiară din România; și în alte state", a explicat Corlățean în cadrul emisiunii "În linia întâi" difuzată de TVR 1, citat de Agerpres.

Șeful diplomației române a adăugat că ''acum se văd'' consecințele atitudinii autorităților din 2010.
"Am spus atunci acest lucru, dacă este acceptat la București — și a fost acceptat tacit la București — va produce consecințe. Iată, consecințele le vedem astăzi. Pentru că o campanie electorală în Ungaria, foarte ascuțită, se transferă în România" a subliniat ministrul român de externe.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Bucureşti cetăţenie FIDESZ guvern maghiar tacit Titus Corlăţean Ungar Ungaria
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
14 mar 03:20
...Transilvania sunt consecința acceptării tacite de către autoritățile române a legii ungare privind Citește mai departe…

...
13 mar 23:09
...acceptării tacite de către autoritățile române a legii ungare privind Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
1
EUR
4.7781
RON
16 Dec
noapte 1 °
zi 13 °
Ultimele joburi adaugate
24 H