Corlăţean: Am rezerve în privinţa coabitării dintre USL şi Băsescu

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, vicepreşedinte al PSD, a declarat, joi, pentru RFI, că are rezerve în privinţa coabitării dintre USL şi preşedintele suspendat, Traian Băsescu, după întoarcerea acestuia la Cotroceni.

RomaniaTV.net
23 aug. 2012, 12:05
Corlăţean: Am rezerve în privinţa coabitării dintre USL şi Băsescu

Ministrul de Externe a apreciat că va fi nevoie de „un efort uriaş din partea tuturor actorilor politici de a realiza un minimum de consens”.

„Principala problemă rămâne coabitarea şi, din acest punct de vedere, va fi nevoie de un efort uriaş din partea tuturor actorilor politici de a realiza un minimum de consens în jurul principalelor repere care constituie interesul naţional al României pentru perioada următoare, pentru că este nevoie de stabilitate politică, iar aceasta să genereze stabilitate economică, creşterea încrederii investitorilor străini în piaţa românească”, a spus acesta.

Potrivit vicepreşedintelui PSD, în acest caz contează, „la modul foarte onest, profilul individual al actorilor politici”.

„Aş spune că sunt mai degrabă rezervat, cunoscând antecedentele şi aici mă refer la preşedintele Traian Băsescu în primul rând, domnia sa, având în vedere atributele constituţionale de arbitru, de mediator, va trebui să facă primul un efort politic de a genera o stare de spirit care să permită coabitarea”, a subliniat Corlăţean.

El a adăugat că membrii Guvernului sunt extrem de ferm angajaţi să respecte agenda publică a societăţii româneşti, a cetăţeanului.