Corlăţean, asigurat de Lieberman că atacatorii bisericii româneşti din Ierusalim vor fi identificaţi

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a discutat cu omologul israelian, Avigdor Lieberman, despre actul de vandalism împotriva bisericii ortodoxe româneşti din Ierusalim, primind asigurări că vor fi luate toate măsurile pentru identificarea autorilor şi aducerea lor în justiţie.

RomaniaTV.net
09 oct. 2012, 18:26
Corlăţean, asigurat de Lieberman că atacatorii bisericii româneşti din Ierusalim vor fi identificaţi

Şeful diplomaţiei române a făcut marţi o vizită în Statul Israel, ocazie cu care s-a întâlnit cu vicepremierul şi ministrul israelian de Externe, Avigdor Lieberman, printre temele discutate fiind şi actul de vandalism, informează un comunicat MAE.

„Ambele părţi şi-au exprimat regretul cu privire la recentul incident şi au convenit, în urma analizării datelor existente, că astfel de manifestări sunt provocate de grupuri religioase extremiste care nu reflectă nici politica oficială, nici opinia întregii societăţi israeliene. Cei doi miniştri au condamnat ferm incidentul”, se arată în comunicatul menţionat.

De asemenea, la solicitarea lui Corlăţean, ministrul Lieberman „a oferit asigurări ca autorităţile israeliene vor lua toate masurile pentru identificarea autorilor şi aducerea acestora în faţa justiţiei”.

Persoane necunoscute au aruncat cu pietre, sticle şi gunoaie în biserica românească ortodoxă Sfântul Gheorghe din Ierusalim, un nou act de vandalism care vizează lăcaşuri de cult creştine din Israel, a afirmat luni poliţia israeliană, transmite AFP.

Atacul asupra bisericii, situată în apropiere de un cartier de evrei ultra-ortodocşi, nu s-a soldat cu nicio victimă, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei, adăugând că uşa bisericii a fost avariată.

Poliţia israeliană a deschis o anchetă în acest caz.

Atacul a avut loc în contextul în care în ultimele săptămâni mai multe mănăstiri catolice au fost profanate, incidentele stârnind protestele unor reprezentanţi religioşi.