Corlăţean: Băsescu l-a trimis pe Brădişteanu în Turcia pentru a câştiga simpatia romilor

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, apreciază că preşedintele Traian Băsescu l-a trimis pe medicul Şerban Brădişteanu la Ankara, să-l consulte pe Florin Cioabă, în scopul de a câştiga simpatia comunităţii roma şi, "eventual, sprijin pentru faimosul său proiect politic care va eşua".

RomaniaTV.net
16 aug. 2013, 07:05
Corlăţean: Băsescu l-a trimis pe Brădişteanu în Turcia pentru a câştiga simpatia romilor

Titus Corlăţean a mai spus, joi seară, la Digi 24, că „Traian Băsescu are un antecendent al câştigării voturilor în comunitatea roma”, informează Mediafax.

„Acum a sesizat că este un punct de câştigat şi a dat publicităţii cum i-a dat instrucţiuni doctorului Brădişteanu să meargă să îi acorde asistenţă domnului Cioabă. E neserios şi nu aşa se procedează”, a adăugat Corlăţean.

Ministrul de Externe a declarat că România, prin MAE, are obligaţia de a acorda asistenţă cetăţenilor români din străinătate care solicită asistenţă.

„Ambasada României la Ankara a fost solicitată de fiul domnului Cioabă şi evident că am acordat tot sprijinul. Am pus la dispoziţie un translator de româno-turcă, am pus în legătură medicii curanţi turci cu Raed Arafat. Medicul Brădişteanu a confirmat că domnul Cioabă nu este transportabil”, a mai spus Corlăţean.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii (MS) spun că au fost de la început în legătură atât cu familia lui Florin Cioabă, cât şi cu Secţia Consulară a Ambasadei României în Turcia, care a facilitat legătura cu spitalul din Antalya prin translatorul pus la dispoziţia familiei.

De asemenea, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au obţinut informaţii despre starea lui Florin Cioabă de la medicii din spitalul din Antalya şi, ulterior, au ţinut legătura permanent cu doctorul Şerban Brădişteanu, care se afla la unitatea medicală unde este internat acesta, pentru a vedea care este situaţia medicală şi pentru a sprijini, din punct de vedere medical, familia, în caz de nevoie, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

„La momentul actual, decizia medicală este ca, până la stabilizarea stării de sănătate a pacientului, acesta să rămână internat în spitalul din Antalya, urmând ca situaţia să fie reevaluată zilnic”, a precizat sursa citată.

În cazul în care va fi nevoie de transferul lui Florin Cioabă în România, Ministerul Sănătăţii, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne, urmează să pună la dispoziţie un avion SMURD.

Costul transportului, respectiv al combustibilului şi al taxei de aterizare, va fi suportat de către familia lui Florin Cioabă, au mai spus reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Medicul Şerban Brădişteanu a declarat, joi, că Florin Cioabă nu are o leziune cerebrală ireversibilă, dar starea lui este gravă, circulaţia spre creier a fost afectată din cauza infarctului, capacitatea de contracţie a inimii este redusă şi sunt afectaţi rinichii, având nevoie de suport renal.

Şerban Brădişteanu a spus, pe Aeroportul „Henri Coandă”, la revenirea în ţară după ce a fost în Antalya pentru a-l evalua pe autointitulatul rege al romilor, Florin Cioabă, că în prezent se vorbeşte despre şansele acestuia de a rămâne în viaţă, starea lui fiind gravă.

„Starea lui Cioabă este foarte gravă, în acest moment vorbim de şansele de a rămâne în viaţă, nu de recuperare”, a precizat medicul.

Şerban Brădişteanu a mai spus că circulaţia spre creier a fost afectată din cauza infarctului, dar nu se poate vorbi de leziuni cerebrale ireversibile, ci de „stupoare cerebrală”. De asemenea, capacitatea de contracţie a inimii este redusă, dar Florin Cioabă recuperează zilnic, iar infarctul i-a afectat şi rinichii, fiind instalat un sistem de suport renal.

Medicul a adăugat că intervenţia promptă şi profesionalismul medicilor din Turcia au făcut ca Florin Cioabă să înceapă să recupereze după infarct, dar starea lui rămâne în continuare foarte gravă.

Brădişteanu a precizat că a avut o cooperare foarte bună cu echipa medicală care îl îngrijeşte pe Florin Cioabă în Antalya, din care fac parte neurologi, cardiologi, internişti, anestezişti, şi în continuare va ţine legătura permanent cu aceştia.

Întrebat cine l-a solicitat să meargă în Turcia pentru a-l evalua pe Florin Cioabă, medicul Şerban Brădişteanu a spus că rugămintea a venit din partea preşedintelui Traian Băsescu şi că toate costurile deplasării sale au fost suportate de familia lui Florin Cioabă.

Acesta este în continuare sub tratament într-o clinică din Antalya, unde se află în comă indusă, după de a suferit, joi, un al doilea atac de cord. Astfel, starea sănătăţii sale este, potrivit medicului Brădişteanu, una foarte gravă, motiv pentru care nu se pune problema deplasării sale în România, înainte de a fi stabilizat.