Corlăţean: Forţa raţiunii trebuie să triumfe în faţa raţiunii forţei. Chiar şi la Kiev!

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, şi-a exprimat 'profunda îngrijorare' în legătură cu evenimentele de la Kiev şi a arătat că 'forţa raţiunii' trebuie să primeze, informează Agerpres. Declaraţia sa vine după ce forţele de ordine ucrainene au intervenit în Piaţa Independenţei din Kiev, unde mii de manifestanţi care protestează împotriva guvernului actual şi a preşedintelui ucrainean Viktor Ianukovici au ridicat baricade în faţa poliţiştilor.

11 dec. 2013, 10:55
Corlăţean: Forţa raţiunii trebuie să triumfe în faţa raţiunii forţei. Chiar şi la Kiev!

‘Evenimentele de la Kiev provoacă o profundă îngrijorare. Forţa raţiunii trebuie să triumfe în faţa raţiunii forţei’, afirmă Corlăţean, într-o postare pe pagina de Twitter a MAE.

Şeful diplomaţiei române a reiterat că ‘dialogul politic cu opoziţia şi cu cetăţenii, şi nu folosirea forţei, reprezintă soluţia’.

Anterior, secretarul de stat american John Kerry a exprimat ”dezgustul Statelor Unite faţă de decizia autorităţilor ucrainene de a întâmpina protestele paşnice cu forţe de poliţie, buldozere şi bastoane şi nu cu respect faţă de drepturile democratice şi demnitatea umană”.

Manifestaţiile de la Kiev au început la finalul lunii noiembrie, după ce guvernul ucrainean a anunţat că suspendă negocierile pentru semnarea Acordului de asociere la UE, cu numai câteva zile înaintea Summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius (28-29 noiembrie).

VEZI SI:

Ucraina: Confruntări între poliţie şi manifestanţi în faţa Primăriei din Kiev