Corlăţean: Nu am discutat în PSD despre suspendarea preşedintelui. Mă voi exprima în interiorul partidului

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a afirmat marţi că, în PSD, nu s-a discutat, până acum, iniţiativa lui Călin Popescu-Tăriceanu de suspendare a preşedintelui Băsescu iar, în ceea ce-l priveşte, preferă să se exprime 'în interiorul partidului înainte de a comenta alte ipoteze în mod public', informează Agerpres.

09 sept. 2014, 15:57
Corlăţean: Nu am discutat în PSD despre suspendarea preşedintelui. Mă voi exprima în interiorul partidului

‘Mergem prea departe cu aceste discuţii. Sunt reale, sunt pe piaţa politică, noi în interiorul PSD, cel puţin până la acestă oră, nu am avut o discuţie cu privire la iniţiativa domnului Tăriceanu şi, personal, prefer să mă exprim în interiorul partidului înainte de a comenta alte ipoteze în mod public. Ceea ce e important e că noi suntem într-un ciclu democratic, ne place sau nu o persoană politică de înalt nivel… Dar suntem într-un ciclu democratic, care are o finalizare foarte apropiată. Şi vom termina acest mult prea lung ciclu de putere, al celui care încă conduce statul român, într-o manieră democratică, prin alegeri libere, care să permită o altă perspectivă României’, a afirmat, marţi, Titus Corlăţean, după o întâlnire la Parlament cu Comisiile de politică externă ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Acesta susţine însă că ‘interferenţa preşedintelui în viaţa politică internă (…) este neîntâlnită într-un alt stat membru al comunităţii euroatlantice’.

‘Trebuie să fim şi înţelepţi şi să ştim să facem anumite gesturi atunci când trebuie făcute. Asta nu înseamnă că nu trebuie să spunem foarte clar public că respectarea Constituţiei şi a atributelor constituţionale conferite preşedintelui nu trebuie realizate în fiecare zi, în fiecare oră şi în fiecare secundă de titularul portofoliului prezidenţial. Acest lucru nu se întâmplă, nu s-a întâmplat şi ca semnal politic, trebuie, să spunem foarte clar domnului preşedinte, că interferenţa asta grosolană în viaţa politică internă, susţinerea unei candidaturi, a unui partid politic, e o chestiune neîntâlnită într-un alt stat membru al comunităţii euroatlantice’, a mai declarat, marţi, ministrul de externe.