Corlăţean participă luni la Bruxelles la reuniunea Consiliului Afaceri Externe

Ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, va participa luni la reuniunea Consiliului Afaceri Externe de la Bruxelles, potrivit Agerpres. Pe agenda acestei întâlniri se află, printre altele, evoluţiile recente din Vecinătatea Sudică a UE, cu accent pe situaţia din Siria şi Egipt.

19 ian. 2014, 15:55
Corlăţean participă luni la Bruxelles la reuniunea Consiliului Afaceri Externe

‘Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, va participa la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale UE, care se va desfăşura la Bruxelles, luni, 20 ianuarie 2014. Pe agenda reuniunii Consiliului Afaceri Externe se regăsesc subiecte de interes major pentru politica externă a Uniunii Europene. Şefii diplomaţiilor europene vor avea oportunitatea de a analiza evoluţiile recente din Vecinătatea Sudică a UE, cu accent pe situaţia din Siria şi Egipt. De asemenea, va fi evaluat stadiul negocierilor privind Procesul de Pace în Orientul Mijlociu şi rolul Uniunii în acest proces. Agenda reuniunii va include şi o scurtă discuţie privind dosarul nuclear iranian’, informează Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat de presă.


Potrivit sursei citate, reuniunea va prilejui şi o dezbatere privind perspectivele post-2014 în Afganistan, în contextul retragerii Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate (ISAF) în decursul acestui an. O atenţie deosebită va fi acordată evoluţiilor din Republica Centrafricană şi Sudanul de Sud, ca urmare a deteriorării constante a situaţiei de securitate şi umanitare din aceste state.

MAE precizează că discuţia ministerială privind ansamblul relaţiilor Uniunii cu Federaţia Rusă se va concentra pe agenda summitului UE-Rusia ce se va desfăşura la Bruxelles în 27 şi 28 ianuarie.