Corlăţean reiterează sprijinul României pentru extinderea Uniunii Europene

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a reiterat, în cadrul unei întâlniri cu preşedintele Comisiei de politică externă din Senatul Italiei, Pier Ferdinando Casini, sprijinul României pentru procesul de extindere a Uniunii Europene, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
17 iun. 2014, 17:13
Corlăţean reiterează sprijinul României pentru extinderea Uniunii Europene

Totodată, potrivit sursei citate, Corlăţean a subliniat  importanţa perspectivei europene a statelor din Balcanii de Vest în contextul evoluţiilor din vecinătatea estică.

De asemenea, şeful diplomaţiei române a exprimat susţinerea faţă de priorităţile preşedinţiei italiene a Uniunii Europene, cu accent pe creşterea economică, crearea de locuri de muncă şi problematica migraţiei ilegale.

În cadrul discuţiilor, Titus Corlăţean a reafirmat sprijinul ‘ferm’ al României pentru parcursul european al Republicii Moldova, precum şi necesitatea respectării principiilor de drept internaţional privind integritatea teritorială a Ucrainei.

Pe de altă parte, cei doi oficiali au reiterat ‘nivelul excelent’ al relaţiei bilaterale, evidenţiată de Parteneriatul Strategic consolidat, precum şi de frecvenţa vizitelor la nivel înalt din ultima perioadă.
‘A fost evocată relaţia bilaterală dinamică în plan economic, Italia fiind în continuare al doilea partener comercial al României, valoarea schimburilor comerciale ridicându-se la aproximativ 12 miliarde euro. De asemenea, cei doi oficiali au subliniat rolul important pe care îl joacă comunitatea românească din Italia, precum şi cea italiană din România’, se mai arată în comunicatul citat.

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, l-a primit marţi într-o vizită de curtoazie pe preşedintele Comisiei de politică externă din Senatul Republicii Italiene, Pier Ferdinando Casini.