Cornel Dinu a rămas fără certificatul de revoluționar. În decembrie 1989 era antrenor la FC Olt Scornicești, după Revoluţie a fost făcut general!

Cornel Dinu (73 de ani), ridicat după 1989 la gradul de general pentru funcțiile deținute în cadrul fostei Miliții, a rămas certificatul de revoluționar cu rol determinant, conform unei decizii a Secretariatului de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor împotriva Regimului Comunist Instaurat în România în perioada 1945-1989 (SSR).

15 iun. 2022, 14:12
Cornel Dinu a rămas fără certificatul de revoluționar. În decembrie 1989 era antrenor la FC Olt Scornicești, după Revoluţie a fost făcut general!
Cornel Dinu a rămas fără certificatul de revoluționar

Cornel Dinu a rămas fără certificatul de revoluționar. Actul emis de SSR pe 31 mai 2022 va trebui confirmat de către Curtea de Apel București. Până la sentința definitivă, Cornel Dinu va continua să încaseze lunar o indemnizație de 2.000 de lei, va avea transport gratuit și scutire de la plata anumitor dări către statul român. Statutul lui Cornel Dinu a fost contestat de revoluționarul Marian Moroșanu, zis Marian Ceauşescu, iar comisia de anchetă a analizat în detaliu documentele care au stat la baza emiterii titulaturii.

Cornel Dinu face acuzaţii şocante! „Steaua cumpăra meciuri cu banii din traficul de arme!”

Cornel Dinu, fost fotbalist la Dinamo şi al echipei naţionale a româniei, a declarat că a fost pe străzi alături de revoluționari în București, în seara zilei de 21 decembrie 1989. cel supranumit „Mister” a mai susținut că „în dimineața zilei de 22 decembrie 1989 l-a convins pe domnul Ilie Năstase să plece în străinătate pentru a putea fi cunoscute acțiunile din Timișoara și București, iar ulterior de la aerport a plecat la Televiziune, unde la orele 14.30 a vorbit mulțimii care se afla în curtea TVR. După aceea, a făcut parte din comandamentul de la etajele 6 și 11 ale TVR care aveau ca obiect inițierea și concretizarea acțiunilor revoluționare”. Comisia a concluzionat că afirmațiile lui Cornel Dinu nu pot fi probate prin înscrisuri, iar la dosar există un singur martor care a declarat că l-a întâlnit pe fostul fotbalist la TVR abia pe 24 decembrie, în grupul condus de Ion Iliescu!

Cornel Dinu face acuzaţii şocante! „Steaua cumpăra meciuri cu banii din traficul de arme!”

În decembrie 1989, Cornel Dinu era antrenor la FC Olt Scorniceşti, echipa din satul natal al lui Nicolae Ceauşescu. mai mult, potrivit propriilor mărturii, Cornel Dinu a plecat în Italia pe 13 decembrie 1989 şi a revenit în ţară pe 19, aceeaşi lună. În Italia s-a întâlnit cu Vladimir Cohn, pe atunci industriaş în Italia şi SUA, devenit ulterior unul dintre finanțatorii lui FC Dinamo.

După 1990, Cornel Dinu a fost numit de Ion Iliescu secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului. „Cornel Dinu, fostul fotbalist actualmente general de miliție pensionar, a rămas fără certificat de revoluționar cu Rol Determinant, pentru care încasa indemnizația reparatorie fără să o merite. Marea lui realizare în revoluție a fost cazarea la propriul domiciliu, în 22 decembrie ’89, a celor 2 „eroine” – coana Nina Iliescu (zisă dulceață din 3 trandafiri) și coana Mioara Român (zis arăboaica)”, a scris Marian Ceauşescu într-o postare pe Facebook.


loading...