Cornel Dinu face acuzaţii şocante! „Steaua cumpăra meciuri cu banii din traficul de arme!”

Cornel Dinu, unul dintre cei mai mari fotbalişti români din toate timpurile și un simbol al lui Dinamo, face dezvăluiri incredibile despre perioada de dinainte de 1989.

07 ian. 2022, 22:36
Cornel Dinu face acuzaţii şocante! „Steaua cumpăra meciuri cu banii din traficul de arme!”

Cornel Dinu face acuzaţii şocante! Fostul mare fotbalist a dezvăluit într-un interviu pentru PCH amănunte incredibie din fotbalul românesc dinainte de 1989.

Cornel Dinu face acuzaţii şocante! „Steaua cumpăra meciuri cu banii din traficul de arme!”

Simbolul celor de la Dinamo a declarat că a fost la un pas să ajungă la rivala Steaua. „E interesant că din iarna lui ’65 până în vara anului următor, eu am primit un salariu de la Dinamo fără să fi ajuns acolo. Luam vreo 1.800 de lei pe lună, angajat la intendență, parcă. Nu aveam nici 18 ani, eram în ultimul an la Liceul „Enăchiță”, unde se făcea carte ca lumea. Da, v-am zis, a fost o competiție cu Steaua, cu Petrolul și tata a decis să merg pe filiera Dinamo. Și mai era un personaj de la Universitatea Craiova, care voia să ne ia pe mine și pe colega mea Mariana Albu, voleibalistă. Ea chiar s-a dus până la urmă la Craiova”, a declarat Cornel Dinu.

Cornel Dinu, despre dependenţa de alcool: „Nu am ajuns la momente dramatice”

„Mister” a lansat apoi acuzaţii şocante la dresa clubului din Ghencea. „Dinamo cumpăra meciurile cu videocasetofoane, cu ce confiscau ei. Steaua le cumpăra cu bani. Securitatea, fiind mai nenorocită, știa cum lucrau ăia de la Steaua. Erau doi tipi. Banii veneau de la Victor Stănculescu, din traficul de arme, treceau pe la Olteanu, mi se pare, ministrul Apărării, și ajungeau la Alecsandrescu (n.r. – Ion Alecsandrescu, şeful secţiei de fotbal a CSA Steaua). Existau doi tipi din Drumul Taberei care primeau bani de la Alecsandrescu ca să cumpere trei-patru jucători de la formația adversă. Meci de meci! În perioada ’86-’89, asta se întâmpla meci de meci! Dinamo cu casetofoane, Steaua cu bani cumpărau meci după meci! Mie mi-au cumpărat meciul când eram la Târgu Mureș, mi-au spus în față că o să mă facă. O bătusem pe Victoria cu o etapă înainte și m-au călcat în picioare, până m-a apărat Valentin (n.r. – Valentin Ceauşescu)”, a declarat Cornel Dinu.

Jaf la Dinamo, au dispărut trofeele! Cornel Dinu acuză: „Totul s-a furat! Erau din aur și argint, de la 20.000 de dolari!”