Cornel Dinu: Cel mai interesant joc dintre Dinamo şi Steaua a avut loc la Barul Atlantic

Administratorul delegat al FC Dinamo, Cornel Dinu, care a evoluat în peste 50 de derbiuri cu Steaua, a povestit marţi, într-o conferinţă de presă, că unul dintre cele mai interesante "jocuri" s-au disputat într-un local din Bucureşti, împotriva unei echipe de ospătari.

RomaniaTV.net
29 nov. 2011, 19:09
Cornel Dinu: Cel mai interesant joc dintre Dinamo şi Steaua a avut loc la Barul Atlantic

„În afara ciocnirilor dintre noi, era o prietenie fantastică. Cel mai interesant joc dintre noi a fost după un derbi de pe «23 august», care a continuat în incinta Barului Atlantic, unde au poposit trei jucători de la Steaua, trei de la Dinamo şi am făcut o selecţionată care a jucat cu ospătarii. Asistenţa era formată din Gheorghe Dinică, Ion Băieşu, Vasile Vasilache, Petre Bărbulescu, o cu totul altă lume decât haosul degradant din ziua de astăzi. Meciul a fost mai interesant decât derbiul de pe «23 august» şi vă spun cu toată sinceritatea că ne-au bătut ospătarii”, a povestit Cornel Dinu.

Fostul internaţional a evocat modul în care fotbaliştii din perioada în care evolua la Dinamo îşi petreceau timpul liber: „În momentele libere, care erau foarte puţine, frecventam aceleaşi locuri de destindere. Dar nu era nu ştiu ce combinaţie de energizant cu whisky, nu era muzica la maxim astfel încât să te duci direct la balamuc. Existau spectacole de umor, localuri în care ne întâlneam cu protipendada de scriitori, de avocaţi, de muzicieni ai socităţii româneşti. Şi erau jucători de la Dinamo şi Steaua sub un principiu stabilit de Ştefan Covaci, care într-un moment de restrişte îşi lua o bucată de parizer şi o sticlă de vin şi rămânea în casă. Când avea bani îşi învăţa elevii să se ducă la Capşa, la Athene, la Berlin sau la Cina. Şi avea un singur principiu – «acolo există portar, dacă aţi intrat voi primii nu mai intru eu, dacă am intrat eu, nu mai intraţi voi». În perioada aceea s-a trăit bine în România, mult mai bine decât astăzi”.

Oficialul dinamovist consideră că întotdeauna au existat imixtiuni ale policului în istoria ambelor echipe. „E vorba de o întâlnire de tradiţie. Mă gândeam acum câteva nopţi, când am revăzut pasaje din aceste dispute dintre Dinamo şi Steaua, că foarte rar s-a întâmplat să fie o diferenţă atât de mare de puncte, adică 11. Dar de fiecare dată acestu lucru nu a contat chiar dacă s-a întâmplat foarte rar. Fotbalul este o oglindă a ceea ce se întâmplă în socitatea noastră, aşa aceste derbiuri au reprezentat imaginea felului în care a fost condusă societatea şi a ambiţiilor. Este cunoscută rivalitatea dintre tovarăşele de acţiune, Marta Drăghici, soţia fostului ministru de interne, şi cealaltă mare «eroină a istoriei», Elena Ceauşescu. Pentru felul în care se amestecau în viaţa acestor echipe, Gheorghiu Dej a intervenit şi le-a interzis acestor figuri nefaste ale istoriei noastre să mai vină pe stadionul ANEF, Republicii, făcut de Regele Carol al II-lea. Întotdeauna au fost imixtiuni ale politicului în istoria acestor echipe. Au fost şi momente de fair-play, de prietenie între cele două echipe, acum însă e o anumită izolare pentru că e cu totul o altă generaţie. Şi nu întâmplător cea care are de suferit este spiritualitatea, pentru că materia e deja vândută. Această confurntare se connfundă cu istoria trăirii societăţii româneşti”, a povestit Dinu.

Cornel Dinu spune că ideea de bază a creării marilor echipe Dinamo şi Steaua de dinainte de Revoluţie a fost una bună, nu însă şi modul în care s-a acţionat. „Aceste echipe au captat mereu interesul publicului, au fost întâlniri palpitante în foarte mare propoprţie. Eu am trăit o perioadă frumoasă a acestor derbiuri, mai puţin după 1985. Mă bucur că nu am prins acele timpuri la Dinamo sau la Steaua. Ideea de bază, de a crea două echipe care să se lupte cu marile puteri occidentale era de apreciat, şi s-a concretizat cu ajungerea acestor două echipe în fazele finale, dar felul în care s-a realizat acest lucru este discutabil. Eu am prins perioada de dezgheţ de după1966 până în 1982 când începuse o aciune care a dus la unele nemulţumiri. Eram mult mai prieteni”, a mai spus Dinu.

Partida Dinamo-Steaua, din cadrul etapei a XVI-a a Ligii I, este programată luni, de la ora 20.30.