Cornel Dinu, reacţie dură despre scandalul de la Paris. „Când francezii ne fac ţigani, nu e rasism?”

Cornel Dinu, fostul mare internaţional român, a comentat incidentul de la Paris care a isterizat fotbalul. Ceea ce s-a întâmplat, marţi seară, pe "Parc des Princes" a intrat în istoria grupelor Ligii Campionilor.

09 dec. 2020, 17:22
Cornel Dinu, reacţie dură despre scandalul de la Paris. „Când francezii ne fac ţigani, nu e rasism?”

Cornel Dinu s-a declarat indignat de modul în care incidentul de la Paris s-a transformat într-un scandal internaţional.

Cornel Dinu, despre scandalul de la Paris: „O idioţenie!”

„O idioţenie! O mare idioţenie! Pe noi ne fac unii şi alţii „ţigani” şi nu mai zice nimeni nimic. Nu mai sare UEFA în sus, nu mai zice ultra-democrata Turcie nimic, de francezi nu mai amintesc că ei sunt printre cei dintâi care ne-au gratulat cu drăgălaşul apelativ „gitan”. Vă amintesc că în 1994, la Campionatul Mondial din SUA, presa democrată din Franţa se declara uimită de minunile făcute de „ţiganii din România”. Aoleu, „ţiganii din România”? Ăsta nu-i rarsism? Ei au voie?! Nu-mi amintesc de proteste ale autorităţilor române! Apoi, în 2002, un afiş de prezentare a meciului dintre Franţa şi România îi avea la ei pe Zinedine Zidane, Thierry Henry sau Robert Pires, iar la noi imaginea era a unui ţigan lăutar care cânta la vioară, „une gitane vertueuse”. Motto-ul afişului era „Ciocnirea dintre culturi”. Merci beaucoup, soeur française!”, a declarat Cornel Dinu pentru Fanatik.

George Simion, liderul AUR, îl apără pe Sebastian Colţescu. Apel către autorităţile române

„Mizeria aia a provocat nemulţumirea fotbaliştilor noştri, ştiu că au propus chiar boicotarea meciului, în semn de protest, dar li s-a transmis de la Bucureşti că nu e momentul să se dea… cocoşi şi, în consecinţă, să pună batista pe vioară! Despre ce vorbim noi aici? Lumea nu mai trăieşte de mult în normalitate, se hrăneşte numai din excese, care sunt teribil de depărtate de logică şi de adevăr. Indiferent de faptul că pentru Colţescu a ajungă la nivelul ăsta e mult prea mult! Prezenţa lui Colţescu acolo dovedeşte încă o dată subiectivismul şi felul în care contribuie la distrugerea legalităţii pe terenuri Comisia Centrală a Arbitrilor. A anumitor arbitri”, a mai spus Cornel Dinu.