George Simion, liderul AUR, îl apără pe Sebastian Colţescu. Apel către autorităţile române

Partidul AUR, condus de George Simion, anunță într-un comunicat că "a luat act cu indignare" de poziția autorităților române în cazul arbitrului Sebastian Colţescu, implicat într-un scandal imens de rasism.

09 dec. 2020, 17:11
George Simion, liderul AUR, îl apără pe Sebastian Colţescu. Apel către autorităţile române

Alianța pentru Unirea Românilor, partid condus de George Simion, îl apără pe Sebastian Colţescu şi susţine că „Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Tineretului și Sportului s-au raliat la linșajul public îndreptat asupra arbitrului, cetățean român acuzat de rasism pentru că a folosit în timpul meciului PSG – Istanbul Başakşehir o expresie descriptivă obiectivă, fără conotație peiorativă”.

George Simion şi AUR, de partea lui Sebastian Colţescu

AUR afirmă că poziția celor două instituții este cu atât mai revoltătoare cu cât Sebastian Colțescu nu a fost condamnat de nicio instanță sau instituție internațională, „ancheta în acest caz fiind în desfășurare”. AUR mai consideră că datoria instituțiilor statului român este să îi apere pe cetățenii români, „nu să îi supună unor atacuri și unor presiuni dictate de corectitudinea politică a unor grupuri de interese”.

UEFA a luat prima decizie după scandalul rasist declanşat de Sebastian Colţescu. Anunţ oficial

„Susținem corectitudinea pe terenul de sport, nu intoleranța generată de corectitudinea politică. Azi e Colțescu, mâine poate fi oricare dintre noi. Da, rasismul este inacceptabil, dar situația care a generat un val de ură fără precedent la adresa unui arbitru român nu se încadrează în acest tip de comportament. Suntem solidari cu Sebastian Colțescu, victimă a unei campanii agresive de denigrare la nivel national și internațional”, a declarat copreședintele AUR, George Simion.

Colţescu se scuză după scandalul provocat în Champions League. Reacţia ministrului Sporturilor

Paris Saint Germain – Istanbul Başakşehir, meci din cadrul Ligii Campionilor, a fost întrerupt în urma unui incident considerat rasist, în care a fost implicat arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu. Staff-ul campioanei Turciei şi jucătorii acesteia, urmaţi de cei ai echipei PSG, au luat decizia de a părăsi terenul după eliminarea antrenorului secund al formaţiei din Istanbul, Pierre Webo, acuzând afirmaţii rasiste din partea arbitrului de rezervă. Colţescu i-a cerut în min. 16 arbitrului de centru Ovidiu Haţegan să intervină pentru a-l calma pe Webo, care a fost prea vehement la o decizie a arbitrului de centru. Colţescu l-a identificat pe antrenorul secund al echipei turce cu termenul de „tipul negru”⁣!