Corneliu Dobriţoiu, audiat la DNA în scandalul caselor pentru generali

Corneliu Dobriţoiu este aşteptat să dea declaraţii în faţa procurorilor în scandalul case pentru generali. Acesta este urmărit penal pentru fals în declaraţii. Şi asta pentru că vila fostului ministru al Apărării nu este casă de vacanţă, cum a susţinut fostul ministru, ci locuinţă permanentă, transmite România TV.

RomaniaTV.net
29 apr. 2013, 06:35
Corneliu Dobriţoiu, audiat la DNA în scandalul caselor pentru generali

Corneliu Dobriţoiu a contestat, săptămâna trecută, la Direcţia Naţională Anticorupţie decizia de începere a urmăririi penale în cazul său, pentru modul în care a cumpărat locuinţa de serviciu de la Ministerul Apărării.

În dosarul privind achiziţia ilegală a unor locuinţe de serviciu de la MApN, procurorii anticorupţie au început urmărirea penală în cazul generalilor în rezervă Corneliu Dobriţoiu, fost ministru al Apărării, Traian Pigui, Sergiu Medar, Gheorghe Rotaru, Mircea Chelaru, Constantin Năstase şi Floarea Şerban.

Aceştia au fost săptămâna trecută la DNA, fiind anunţaţi de procurori că a fost începută urmărirea penală în cazul lor pentru că au cumpărat locuinţe de serviciu fără a respecta normele legale în vigoare.

Generalul Sergiu Medar a fost consilier prezidenţial pe probleme de securitate în primii doi ani de mandat ai preşedintelui Traian Băsescu. În perioada 1999 – 2005, Medar a fost şef al Direcţiei de Informaţii Militare.

Generalul Gheorghe Rotaru a fost şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei (DGIA) şi consilier al preşedintelui interimar Crin Antonescu.

Floarea Şerban, general-maior în rezervă, a fost secretar de stat pentru Armamente la Ministerul Apărării Naţionale din mai 2012 până în aprilie 2013. Până să fie trecută în rezervă, Floarea Şerban a condus Direcţia de Legislaţie şi Asistenţă Juridică din MApN. Floarea Şerban, prima femeie general din Armata Română, a fost avansată în grad, la sfârşitul anului 2009, devenind, din general de brigadă cu o stea, general maior cu două stele.

Direcţia Naţională Anticorupţie anunţa, în 16 aprilie, că a fost începută urmărirea penală în acest dosar în cazul generalilor Corneliu Dobriţoiu şi Traian Pigui. De asemenea, procurorii au anunţat că se fac acte de urmărire penală în cazul altor zece persoane cu funcţii de conducere din MApN care ar fi achiziţionat, în condiţii nelegale, locuinţe de serviciu la preţ subvenţionat.

Generalul de brigadă în rezervă Traian Pigui, şef al Direcţiei domenii şi infrastructură din MApN la data faptelor, este cercetat pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial, sub forma participaţiei improprii, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, potrivit DNA.