Corneliu Vadim Tudor: Moartea lui Florin Cioabă a fost prevestită

Preşedintele Fondator al Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor, a povestit la România TV despre relaţia lui cu regele romilor, Florin Cioabă, care a murit duminică, într-un spital din Turcia.

RomaniaTV.net
18 aug. 2013, 10:45
Corneliu Vadim Tudor: Moartea lui Florin Cioabă a fost prevestită

„E un moment tragic nu numai în istoria romilor, ci şi în istoria României. Acest om era un factor de legătură. El putea înfrânge toate prejudecăţile şi greutăţile, având această armură a creştinismului”, a declarat pentru România TV, Cornliu Vadim Tudor.

„Chiar la începutul acestui an, m-a invitat pentru prima şi ultima oară la Sibiu, la o mare manifestare a etniei lor, la finalul căreia a fost ales preşedintele Organizaţiei Mondiale a Romilor (…) Plâng şi oameni din etnia lui, plâng şi românii, pentru că rar se mai naşte un asemenea om…”, a mai spus Vadim Tudor.

El a mai relatat pentru România TV că, sâmbătă, se afla cu copiii săi într-un restaurant din Braşov, la masă, când a venit către el o tânără şi l-a rugat să o lase să facă o fotografie cu el.  Apoi i-a spus că a filmat pe Tâmpa, cu telefonul mobil, pe cer, nişte formaţiuni luminoase bizare, şi i-am zis că o să fie o moarte… Cine ştie ce semne ne dă cerul când se prăbuşesc astfel de copaci falnici?”, a adăugat preşedintele fondator al PRM, spunând că a fost foarte apropiat de regele Cioabă şi că i-a unit „o credinţă totală în Iisus Hristos”. 

„Eu i-am vazut la Sibiu pe reprezentanţii romilor din mai multe ţări. Rar am văzut o adunare mai curată, mai evlavioasă. Florin Cioabă trăia evlavios, trăia cumpătat, era un om care predica foarte frumos. Ei (romii, n.r.) de obicei, la sfârşitul unor fraze rosteau Aleluia.. Îmi pare rău că doar eu şi Eba am fost (la acea reuniune, n.r) deşi au fost invitaţi mulţi”…” Durerea e mare. Eu sunt sincer când spun că moartea oricarei fiinţe mă îndurerează, mai ales a unui om care l-a slujit pe Dumnezeu”, mai spus Vadim Tudor.

Preşedintele fondator al PRM a spus, de asemenea, că regele Cioabă, fiind departe de ţară, noi nu a avut informaţii exacte. „S-a vorbit la un moment dat că ar fi făcut patru infarcturi (…) dar mai degrabă ar fi putut fi vorba de patru  stopuri cardio-respiratorii, pentru ca patru infarcturi înseamnă explozia inimii. Sper să aflăm care a fost adevărul… să aflăm dacă a fost o boala ereditară”, a continuat Vadim Tudor.