"Cornul şi laptele" ar putea fi înlocuit de programul after-school

Publicat: Joi, 21 Martie 2013 12:16 // Actualizat: Joi, 21 Martie 2013 12:17 // Sursa: Agerpres

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, a declarat, joi, la Politehnică, că programul "Cornul şi laptele" ar putea fi înlocuit de programul "after-school", în care să se servească o masă caldă elevilor.

Foto: impulstv.ro

"Cred, personal, că este o măsură benefică. Mesajele venite din zona de învăţământ preuniversitar şi din presă arătau faptul că elevii nu mai consumă aceste produse (cornul şi laptele). Acestea se strică de multe ori şi sunt aruncate. Întrebarea este de ce să aruncăm bani pentru un program care nu mai are căutare şi să nu facem o analiză foarte serioasă a necesităţilor pe care copiii le au", a spus Mihnea Costoiu.

În opinia sa, este util ca banii să fie dirijaţi acolo unde este nevoie. "Poate că nu toţi copiii au nevoie de acest program. Poate că sunt zone unde copiii nu vin la şcoală şi este important să le oferim o masă caldă după şcoală pentru a-i atrage mai mult să frecventeze cursurile. Pe baza unei analize se va lua o decizie", a mai afirmat demnitarul.

El a susţinut că poate fi gândit în acest sens un program care să fie flexibil la nivel naţional, dar şi unul care să se adreseze diferitelor "zone sărace sau mai puţin sărace".

1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
21 mar 12:37
Răspunde | Votează email 0 email
Dorina
deci dl ponta vrea sa faca un program care se adreseaza catorva dintre elevi deoarece nu merg toti la aceste programe si in special cei din provincie care dupa scoala presteaza munca,in locul celui care era pt toti copii si pt gradinite,deci vrea sa faca economii tot pe spatele copiilor cum au facut si cand au retras banii pt lapte praf gatuit,program criminal care a dus la scaderea natalitatii.sunt familii si nu putine care nu pot asigura pachetul copiilor si vor face foamea.sttistic suntem penultimii la saracie in ue
1
EUR
4.7619
RON
23 Feb
noapte -6 °
zi 3 °
Ultimele joburi adaugate
24 H