CORONAVIRUS. Convorbirea dintre Putin şi premierul Italiei agită guvernul: „80% din materialele trimise de ruşi în Italia sunt inutile”

În urma unei conversaţii între Putin şi premierul Italiei Giuseppe Conte, preşedintele rus s-a angajat să ajute Italia în lupta împotriva Coronavirusului. Astfel că, la scurt timp, pe aeroportul militar din Pratica di Mare, au sosit 9 avioane Ilyushin cu livrări rusești și 100 de specialiști în război bacteriologic, bărbați pe care agențiile ruse îi numesc experți în domeniu care au lucrat în eliminarea focarelor de pestă porcină africană, antrax, vaccinuri împotriva Ebola și ciuma. 

RomaniaTV.net
27 mart. 2020, 06:26
CORONAVIRUS. Convorbirea dintre Putin şi premierul Italiei agită guvernul: „80% din materialele trimise de ruşi în Italia sunt inutile”

Surse politice la nivel înalt au raportat pentru La Stampa că „dintre aceste livrări rusești 80% sunt inutile pentru Italia. Pe scurt, puțin mai mult decât un pretext”. Spre deosebire de transporturile chinezești (constând în principal din ventilatoare și măști de plămâni), transporturile rusești ar fi echipamente pentru dezinfectarea bacteriologică a zonelor şi un laborator de teren pentru sterilizare.

Conform acestor surse, adevărata omologă a apelului telefonic a fost, prin urmare, tot geopolitică și diplomatică: Putin a văzut în Coronavirus o oportunitate de a se remarca fizic și în teatrul italian, iar premierul italian nu s-a deranjat să se opună, fiind în plină criză, acceptând toate acestea pentru a consolida o relație personală excelentă cu partea politică a Moscovei.

Citeşte şi: COVID-19. Scenariu sumbru pentru Rusia, peste două milioane de oameni vor fi infectaţi la Moscova. Măsurile luate de Vladimir Putin

Cei o sută de experți trimiși de la Moscova sunt medici militari și întreaga operațiune revine Ministerului Apărării din Rusia, nu al Ministerului Sănătății. Sun generali, coloneli, maiori, locotenenți-coloneli, angajați în trecut în operațiuni militare pe teren, din Guineea până în Africa, unde războiul bacteriologic a dus la unul cu operațiuni de informații externe rusești. Serghei Kikot, senior general, șeful misiunii, este un expert în antrax.

Gennady Eremin, colonel, este un expert în războiul bacteriilor și a lucrat împotriva pestei porcine. Colonelul Viacheslav Kulish este un expert în dezvoltarea echipamentelor de protecție împotriva agenților biologici virali și a lucrat în programe împotriva Ebola și ciumă. Ieri, această echipă a părăsit Roma în direcția Bergamo, cu mijloace militare: timp de 600 de kilometri, pe teritoriul italian, soldații ruși se deplasau cu binecuvântarea lui Palazzo Chigi. 

Citeşte şi: CORONAVIRUS: Prim-ministrul Italiei spune că Europa va fi lovită de o recesiune „grea şi severă”

Un comunicat oficial de la Palazzo Chigi a legat în mod expres lucrurile. O listă completă de livrări va fi făcută publică. În acest moment, nu există planuri de publicare a materialelor rusești. Nu s-a plătit nimic, a fost „un dar al generozității de la Putin în Italia”. Cu toate acestea, generozitatea aduce un preț ridicat: bărbații din Apărarea Rusiei călătoresc liber pe teritoriul italian, la câțiva pași de la bazele NATO. Conform Interfax, agenția rusă „aeronavele de transport militare ruse au finalizat livrarea echipelor medicale ruse, precum și echipamente pentru diagnostic și dezinfectare”.