CORONAVIRUS. Germania depăşeşte pragul de 40.000 de contaminări şi înregistrează 253 de morţi de la începutul pandemiei

Germania a înregistrat o creştere cu 16% de contaminări, numărul lor fiind de 5.780, depăşind astfel pragul de 40.000 de infectaţi cu coronavirus, bilanţul fiind de 42.288, potrivit informaţiilor transmise de Institutul Robert Koch. 

RomaniaTV.net
27 mart. 2020, 09:02
CORONAVIRUS. Germania depăşeşte pragul de 40.000 de contaminări şi înregistrează 253 de morţi de la începutul pandemiei

Germania prezintă în acest stadiu un nivel slab al mortalităţii faţă de alte ţări europene, o diferenţă care se explică în parte prin amploarea testărilor în vederea depistării.

Institutul a anunţat de asemenea alte 55 de decese (+28%), care cresc bilanţul la 253 de morţi de la începutul epidemiei.

Rata mortalităţii din cauza COVID-19 rămâne însă una scăzută la nivelul Germaniei, fiind de aproximativ 0,5%, adică o persoană decedată la 200 de infectaţi, aceasta fiind de altfel una dintre cele mai scăzute rate ale mortalităţii din Europa. În acelaşi timp, 3.547 pacienţi au fost vindecaţi.

Citeşte şi: Germania are capacitatea de a trata singură toţi pacienţii cu COVID-19 din lume, în stare gravă. Măsuri extraordinare luate la Berlin

Chiar şi în aceste condiţii, în care Berlinul ţine situaţia sub control, autorităţile continuă să se pregătească să facă faţă pandemiei. Conform experţilor, din numărul total de paturi de la Terapie Intensivă, un procent între 50 şi 80% este ocupat de persoane bolnave de alte afecţiuni. Acest lucru înseamnă că nemţii ar putea trata în momentul de faţă aproximativ 20.000 de bolnavi în stare critică la terapie Intensivă, ceea ce înseamnă mai mult dect cazurile foarte grave raportate în momentuk de faţă la nivel global.

Guvernul de la Berlin a comandat 30.000 de noi ventilatoare, ceea ce înseamnă că va spori automat proporţional şi capacitatea de a trata bolnavii, putându-se ajunge la îngrijirea în condiţii excelente a până la 40.000 de pacienţi în stare critică. Pe 20 martie, în secţiile de Terapie Intensivă ale spitalelor din Germania erau internate câteva sute de persoane, astfel încât sistemul pare pregătit să facă faţă oricărei provocări.