CORONAVIRUS. 80 de angajaţi de la ambulanţă, confirmaţi cu coronavirus şi 269 în izolare

Federația Națională Sindicală ”Ambulanța”  din România a infromat, luni, că 80 de angajați ai Serviciilor Publice de Ambulanță sunt confirmați pozitiv cu coronavirus, în timp ce 279 se află în izolare. 

RomaniaTV.net
06 apr. 2020, 11:35
CORONAVIRUS. 80 de angajaţi de la ambulanţă, confirmaţi cu coronavirus şi 269 în izolare

Într-un comunicat federația a precizat că au fost fost confirmați 80 de angajați pe ambulanță, iar 269 de află în izolare.

„Situaţia centralizată a angajaţilor privind starea de sănătate şi riscul de îmbolnăvire la această dată este: personal confirmat pozitiv cu COVID-19 – 80, personal izolat – 269”, precizează federația, într-un comunicat citat de Agerpres.

Citește și: BILANŢ CORONAVIRUS. ROMÂNIA trece pragul de 4.000 de cazuri de coronavirus. La ATI sunt internaţi 179 de pacienţi

De asemenea, aceștia susțin că necesarul de echipamente individuale de protecție corespunzătoare este la limită pentru anumte echipaje medicale de urgență.

„Necesarul de echipamente individuale de protecţie corespunzătoare sunt la limită pentru anumite echipaje medicale de urgenţă, fără a avea posibilitatea de a asigura echipamentul complet corespunzător pentru toate echipajele operative, indiferent de cazurile la care intervin”, mai arată sursa citată.

Federația cere sprijinul Guvernului, Ministerului Sănătății, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență prin Inspectoratele pentru Situații de Urgență Județene, dar și a autorităților locale.

„Avem situaţii în unele judeţe în care se asigură echipamentele de protecţie individual doar la unii membri din echipaj, astfel apare riscul de expunere a membrilor din echipaj la care nu li se asigură echipamentul complet. Solicităm sprijinul Guvernului, Ministerului Sănătăţii, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă prin Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă judeţene şi autorităţilor locale, cât şi persoanelor juridice şi persoanelor fizice care au posibilitatea de a ajuta”, se mai arată în comunicatul semnat de Gheorghe Chiş, preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale „Ambulanţa”.