CORONAVIRUS. Adrian Streinu-Cercel: Vom avea şi noi probleme de la acest coronavirus, fără doar şi poate

Adrian Streinu Cercel a anunţat că peste 30 de probe de analize recoltate de la persoane din judeţul Gorj sunt negative. Cu toate acestea, managerul Spitalului "Matei Balş" din Bucureşti a precizat că vor exista probleme din cauza coronavirusului şi în România. 

27 feb. 2020, 19:14
CORONAVIRUS. Adrian Streinu-Cercel: Vom avea şi noi probleme de la acest coronavirus, fără doar şi poate

 „Vom avea şi noi probleme de la acest coronavirus, fără doar şi poate. Problema este magnitudinea la care va fi această problemă şi asta ţine strict de noi”, a spus Streinu Cercel.

„În momentul ăsta nu avem niciun fel de analize pozitive. Peste 30 de probe din Gorj sunt negative, probe am primit şi de la Prahova şi vedem în cursul dimineţii de mâine (vineri – n.r.) care vor fi rezultatele”, a declarat Adrian Streinu Cercel, joi seară, la TVR.

Acesta a precizat că cele mai vulnerabile la virus sunt persoanele de peste 65 de ani şi „mai ales peste 80 de ani” pentru că este vorba despre persoane cu comorbidităţi.

Streinu Cercel a ţinut să atragă atenţia asupra virusurilor gripale, patru la număr, care circulă în acest sezon.

„Problema rezidă din faptul că este vorba de un nou virus, care este un virus hibrid, născut din aceeaşi familie şi faţă de care noi, doctorii, nu ştim cum se va comporta. (..) Din momentul în care OMS află de apariţia unui nou microorganism în circulaţie, urmăreşte şi alertează toate ţările pentru a se pregăti, Doamne fereşte, la o adică. Asta nu înseamnă că vom avea zeci sau sute de decese pentru că rata de agresivitate a acestui virus este mult mai mică comparativ cu a virusului gripal, pentru care avem vaccin, dar nu-l facem. Dacă punem în balanţă cele două microorganisme, diferenţa este de la cer la pământ. Da, vom avea şi noi probleme de la acest coronavirus, fără doar şi poate. Problema este magnitudinea la care va fi această problemă şi asta ţine strict de noi, de fiecare dintre noi”, a mai afirmat managerul Institutului Matei Balş.

Citeşte şi Veşti proaste pentru fumători. Ţigările scad rezistenţa organismului la CORONAVIRUS


loading...
Partenerii noștri