Al doilea spital din România închis din cauza coronavirusului. Două cadre medicale au fost confirmate cu COVID-19

Spitalul Militar din Focșani se va închide timp de 48 de ore, după ce două cadre medicale au fost confirmate cu coronavirus. Toți pacienții vor fi externați, iar cei care prezintă simptome vor fi testați pentru coronavirus.

RomaniaTV.net
25 mart. 2020, 08:47
Al doilea spital din România închis din cauza coronavirusului. Două cadre medicale au fost confirmate cu COVID-19

Două angajate ale Spitalului Militar din Focșani, o doctoriță și o infirmieră ar fi fost aduse la Secția Infecțioase a Spitalului Județean Focșani, depistate pozitiv cu Covid 19. Nu se știe dacă cele două au intrat în contact cu infectați sau cu persoane întoarse din străinătate, din zonele de risc.

”Marţi, 24 martie, la Spitalul Militar de Urgenţă ‘Dr. Alexandru Popescu’ Focşani au fost confirmate pozitiv cu COVID-19 două persoane din rândul personalului medical şi auxiliar sanitar. În urma acestei situaţii, s-a dispus externarea tuturor pacienţilor şi efectuarea anchetei epidemiologice în vederea stabilirii contacţilor, iar pe timpul acesteia, posibilii contacţi sunt plasaţi în autoizolare, urmând a fi testaţ” , se arată într-un comunicat al MApN.

 
Toți pacienții vor fi externați pentru a se putea face o anchetă epidemiologică, iar cei care prezintă simptome vor fi testați pentru coronavirus. Spitalul se va închide timp de 48 de ore pentru dezinsecție, secția de Primiri Urgențe rămâne deschisă.

Spitalul Judeţean Suceava se închide de azi. Toţi pacienţii vor fi testaţi pentru CORONAVIRUS şi tranferaţi la alte unităţi sanitare

Spitalul Județean din Suceava va fi închis începând de astăzi pentru dezinfecţie, iar pacienții vor fi transferați la alte unități medicale, urmare a controlului făcut de Ministerul Sănătății. Toţi pacienţii vor fi testaţi pentru coronavirus şi transferaţi la alte unităţi în funcţie de rezultatul testului. Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a precizat că până acum 34 de medici din cadrul spitalului Suceava sunt confirmați pozitiv la COVID 19. De asemenea, 49 de asistenți medicali și infirmieri au fost confirmaţi cu COVID 19. Directorul medical al Spitalului Judeţean Suceava a fost demis, a mai spus Tătaru.

În cursul zilei 24.03.2020, echipa Ministerului Sănătății condusă de dr. Nelu Tătaru, secretar de stat a făcut o primă evaluare a activității Spitalului Clinic Județean Suceava în contextul răspândirii noului corornavirus.
Din echipa MS fac parte șefii Comisiilor pentru medicină de urgență și epidemiologie a Ministerului Sănătății, prof.dr. Diana Cimpoieșu, respectiv prof.dr. Doina Azoicăi. Echipa este completată de către directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Iași, conf. univ Lucian Indrei, coordonatorul direcțiilor de sănătate publică din Regiunea de NE.

După prima zi de verificare, echipa MS a decis închiderea Spitalului Clinic Județean începând de astăzi pentru 48 de ore în vederea realizării procedurilor de dezinfecție.
Tot astăzi va începe transferarea celor 124 de pacienți care se mai află internați în spital în alte unități sanitare, după cum urmează:
– Pacienții confirmați pozitiv la COVID 19 vor fi repartizați la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Suceava care se află într-o clădire pavilionară separată. Această clinică are 248 paturi, din care în prezent sunt ocupate 108.
– Pacienții confirmați negativ la COVID 19 care nu reprezintă urgențe își vor continua tratamentul izolați la domiciliu sub supravegherea medicului de familie
– Pacienții care sunt confirmați negativ și reprezintă urgențe medicale care necesită tratament într-o unitate sanitară vor fi transferați în spitale din județul Iași, în funcție de patologie.

În 48 de ore se estimează deschiderea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Suceava, care este supusă procesului de dezinfecție. UPU va începe să funcționeze din nou cu personal medical transferat din clinicile medicale din Iași, clinicile private din Suceava, precum și personal din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Suceava.

Toți pacienții care vor fi investigați și diagnosticați în UPU a SCUJ Suceava vor fi dirijați pentru continuarea tratamentului în unitățile medicale din Fălticeni și Rădăuți. Cei cu patlogie severă vor fi direcționați către unitățile medicale din Iași.