CORONAVIRUS AUSTRALIA Decizie radicală luată de autorităţile australiene. Măsura a mai fost aplicată în urmă cu 100 de ani

Pentru a ţine sub control un focar de coronavirus izbucnit în oraşul Melbourne, autorităţile australiene au luat decizia de a închide graniţa dintre statele Victoria şi New South Wales, transite Reuters. Frontiera va fi închisă pe o perioadă nedeterminată.

RomaniaTV.net
06 iul. 2020, 10:29
CORONAVIRUS AUSTRALIA Decizie radicală luată de autorităţile australiene. Măsura a mai fost aplicată în urmă cu 100 de ani

Este pentru prima dată în ultimii 100 de ani când se ia decizia de a restricţiona deplasările între cele două ţări de pe continentul australian, pe fondul creşterii alarmante a numărului de cazuri de coronavirus. Premierul din New South Wales, Gladys Berejiklian, a precizat că oamenii vor putea să treacă graniţa doar în baza unor permise zilnice, însă vor exista întârzieri de circa trei zile în emiterea acestora. 

Citeşte şi Alertă de ciumă bubonică în China. Boala care a făcut prăpăd în evul mediu revine

Ultima oară când a fost închisă frontiera dintre cele două state a fost în 1919, în timpul pandemiei de gripă spaniolă.

Este decizia corectă, decizia potrivită în acest moment, având în vedere provocările semnificative cu care ne confruntăm în ceea ce priveşte limitarea răspândirii acestui virus”, a declarat prim-ministrul statului Victoria, Daniel Andrews.

Această măsură va lovi puternic în economia Australiei, care se îndreaptă spre prima recesiune din ultimii 30 de ani, transmite sursa citată.

Statul a raportat peste noapte 127 de noi cazuri de infectare cu COVID-19, cea mai mare creştere de la o zi la alta de la începutul pandemiei. De asemenea, au fost raportate două decese, primele consemnate la nivel naţional în peste două săptămâni. În urma acestora, bilanţul total al deceselor asociate COVID-19 în Australia a ajuns la 106.