Coronavirus Bulgaria: Grădiniţele, şcolile primare şi after school-urile, redeschise după scăderea semnificativă a numărului de infectări

Grădiniţele, şcolile primare şi after school-urile din Bulgaria s-au redeschis după o lună ca urmare a numărului scăzut de cazuri de contaminare cu noul coronavirus, informează DPA, citată de Agerpres.

05 ian. 2021, 14:49
Coronavirus Bulgaria: Grădiniţele, şcolile primare şi after school-urile, redeschise după scăderea semnificativă a numărului de infectări
Grădiniţele, şcolile şi after school-urile, redeschise în Bulgaria. Sursa FOTO: Deutsche Welle

Coronavirus Bulgaria. În funcţie de evoluţia situaţiei, şi elevii de gimnaziu şi ei de liceu s-ar putea reîntoarce în bănci începând cu 18 ianuarie.

Cei mai mulţi părinţi au fost de părere că elevii din clasele I-IV ar trebui să participe la lecţii în şcoli„, a declarat luni ministrul educaţiei Krasimir Valcev în timpul unei vizite la o şcoală primară din capitala Sofia. Şcoala este cel mai bun mediu, a subliniat el.

Citeste si Metoda care prezice şansele ca elevii să se infecteze cu Covid-19 la şcoală

Numărul cazurilor de infectare a scăzut, în ultima săptămână, de la 72.962, de la 79.544.

Coronavirus Bulgaria. Cetăţenii bulgari care vin în România nu mai trebuie să prezinte la graniţă test negativ

Ca urmare a acestei evoluţii pozitive, luni, România a anulat măsura privind carantina şi un testul negativ PCR pentru cetăţenii bulgari care pătrund pe teritoriul său.

Luni la miezul nopţii, doar 171 de noi cazuri de contaminare au fost înregistrate în Bulgaria în ultimele 24 de ore. De precizat, însă, că s-au efectuat mai puţine teste de sărbători. Numărul deceselor în această perioadă a crescut cu 34, ajungând ca bilanţul total să fie de 7.678 de decese.

Bulgaria se află pe al treilea loc în Europa în privinţa mortalităţii cauzate de COVID-19, după ce anterior ocupa prima poziţie.

Citeste si Vaccinare COVID Israel. Două milioane de israelieni vor primi ambele doze de vaccin până la sfârşitul lui ianuarie

În Bulgaria au fost vaccinate până în prezent 4.739 de persoane cu vaccinul BioNTech-Pfizer. Campania de vaccinare, care a început pe 27 decembrie 2020, se va desfăşura în cinci faze, primii vaccinaţi fiind cadrele medicale. În cea de-a doua fază, urmează să fie imunizate cadrele didactice, persoanele din căminele de bătrâni şi personalul acestora.