CORONAVIRUS Campionat important de fotbal suspendat. Nu se retrogradează până în 2022

Federaţia argentiniană de fotbal (AFA) a decis să pună capăt sezonului 2019-2020, întrerupt la jumătatea lunii martie din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat preşedintele său, Claudio Tapia, citat de AFP.

RomaniaTV.net
28 apr. 2020, 06:04
CORONAVIRUS Campionat important de fotbal suspendat. Nu se retrogradează până în 2022

„Vom încheia campionatul pentru a putea desemna echipele calificate pentru competiţiile continentale de anul viitor”, a declarat Tapia într-un interviu acordat postului de televiziune TNT.

AFA a anunţat, de asemenea, suspendarea retrogradărilor pentru acest sezon şi pentru sezonul următor. Astfel, echipa Gimnasia y Esgrima La Plata, antrenată de legendarul Diego Maradona, aflată pe locul 19 din 24 de echipe în momentul întreruperii campionatului, are asigurată menţinerea în prima divizie.

În aceste condiţii, Boca Juniors a câştigat al 34-lea titlu de campioană, după ce în ultima etapă jucată, fosta echipă a lui Maradona a câştigat cu 1-0 meciul cu Gimnasia, printr-un gol al „Apaşului” Carlos Tevez.

Claudio Tapia a justificat aceste măsuri prin necesitatea de a atenua dificultăţile economice cu care se confruntă cluburile, care sunt asociaţii în scop nelucrativ în Argentina.

Măsurile de izolare din Argentina, decretate pe 20 martie, urmează să fie menţinute cel puţin până la 10 mai, informează Agerpres.

Citeşte şi: Poliţia, ANCHETĂ DURĂ după antrenamentul efectuat de FCSB. Echipa riscă SANCŢIUNI DRASTICE. Prima reacţie a lui GIGI BECALI