CORONAVIRUS Capitala sud-coreeană închide cluburile şi barurile de noapte după ce a fost constatat un nou focar de contaminare

Autorităţile locale din Seul au decretat închiderea tuturor localurilor de noapte din capitala sud-coreeană, pentru a împiedica resurgenţa epidemiei de coronavirus după ce un nou focar de contaminare a fost constatat într-un cartier cosmopolit, cunoscut pentru viaţa sa de noapte, informează duminică AFP şi Reuters.

RomaniaTV.net
10 mai 2020, 08:44
CORONAVIRUS Capitala sud-coreeană închide cluburile şi barurile de noapte după ce a fost constatat un nou focar de contaminare

Mai mult de 20 de noi cazuri de contaminare au fost puse în legătură cu un bărbat de 29 de ani testat pozitiv după ce a frecventat cinci cluburi şi baruri în weekendul precedent în cartierul Itaewon.

Autorităţile sanitare se tem de o resurgenţă a contaminărilor, estimând la 7.200 numărul de persoane care au frecventat de asemenea cele cinci localuri.

„Neglijenţa ar putea duce la o explozie de infectări”, a declarat primarul Seulului, Park Won-soon, precizând că închiderea localurilor de noapte va fi menţinută până la noi ordine. El le-a cerut de asemenea oamenilor care au frecventat aceste localuri să informeze autorităţile în legătură cu aceasta.

Dintre cele 18 noi cazuri pozitive de COVID-19 raportate sâmbătă în Coreea de Sud, 17 aveau legătură cu focarul din Itaewon.

Coreea de Sud este pe cale să revină la o viaţă normală, autorităţile relaxând miercuri regulile de distanţare socială, în vigoare din martie.

Foarte expusă contaminării la începutul pandemiei, Coreea de Sud a reuşit să stăvilească boala punând în aplicare un vast program de „urmărire, testare şi tratare” care a suscitat numeroase elogii. Această ţară este percepută la nivel internaţional drept un model în gestionarea crizei sanitare.

Locuri publice precum muzeele şi galeriile de artă şi-au reluat activitatea, iar unele sporturi profesionale, precum baseballul şi fotbalul, au demarat un nou sezon. Şcolile ar urma să reînceapă săptămâna viitoare.

Treizeci şi patru de noi cazuri de contaminare au fost înregistrate duminică în Coreea de Sud, un record naţional în ultima luna, majorând la 10.874 numărul total de persoane contaminate, dintre care 256 de decese.

Dintre cazurile noi, 26 au avut o transmitere internă, iar 8 sunt cazuri importate.

Preşedintele sud-coreean Moon-Jae-in a atenţionat asupra unui al doilea val de epidemie, subliniind că recentele cazuri arată că virusul care cauzează COVID-19 se poate răspândi pe scară largă din nou, oricând.

Citeşte şi: Dacă vreţi să călătoriţi în Marea Britanie, la sosire veţi fi automat băgaţi în carantină. Măsuri dure pregătite de guvernul Johnson