CORONAVIRUS. Una dintre cele mai tinere victime ale coronavirusului avea 39 de ani şi nu suferea de vreo boală

Coronavirusul a ucis până în prezent 38 de români, la nivel național. În România situația stă diferit față de cea din Italia, țara cu cele mai multe decese, unde media de vârstă a persoanelor este de aproximativ 80 de ani.

RomaniaTV.net
29 mart. 2020, 09:51
CORONAVIRUS. Una dintre cele mai tinere victime ale coronavirusului avea 39 de ani şi nu suferea de vreo boală

În România, cazul numărul 35 a stârnit un val de controverse deoarece este cel mai tânăr bărbat decedat din cauza coronavirusul.

Citește și: Cât de mult ne putem îndeparta de domiciliu fără să fim amendaţi. Răspunsul Poliţiei Române

În vârstă de 39 de ani, bărbatul din Ialomița a murit în noapta de joi spre vineri, la ora 01:50, iar infectarea cu coronavirus a fost confirmată sâmbătă. Decesul bărbatului a stârnit controverse deoarece, conform anunțului făcut de Grupul de Comunicare Strategică, bărbatul nu avea ”boli asociate cunoscute”. Prin urmare, un român sănătos a fost ucis de coronavirus.

 Bărbatul a murit în aceeași zi în care a fost testat pentru coronavirus. Pacientul a fost consultat la Spitalul Orășenesc din localitate, iar la scurt timp a decedat. Rezultatul testului a venit abia a doua zi, pe 28 martie, fiind unul pozitiv. Bărbatul a murit în izolatorul CPU Spital Țăndărei.

De asemenea, sâmbătă seara, toate cele trei decese anunțate de Guvern au fost în Ialomița, care pare să devină un nou focar de coronavirus.

 Spitalele Slobozia și Țăndărei au zeci de medici, asistenți medicali și angajați în autoizolare după ce o pacientă din Țăndărei cu coronavirus a tranzitat cele două unități medicale.

De asemenea, un alt bărbat din Țăndărei care a fost testat pozitiv cu coronavirus este internat în Institutul Matei Balș, din București. Acesta s-a filmat mai întâi în Ambulanța care-l transporta la București, iar apoi a transmis live, de pe patul spitalului, îndemnându-și prietenii și rudele să nu iasă din casă.

BILANŢ CORONAVIRUS ROMÂNIA. Cea mai neagră zi, 308 cazuri noi, ne apropiem galopant de scenariul 4

BILANŢ CORONAVIRUS ROMÂNIA. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că autorităţile române se aşteaptă la un vârf al epidemiei generate de noul coronavirus în a doua jumătate a lunii aprilie, acesta spunând că la acel moment se aşteaptă ca în România aproximativ 10.000 de pacienţi să fi fost diagnosticaţi. Tătaru spune că se poate discuta şi despre un al doilea vârf al epidemiei, dar că amploarea acestuia depinde foarte mult de modul cum va evolua epidemia. Ministrul Sănătăţii a precizat să pregăteşte o nouă ordonanţă militară cu noi măsuri. Ultimul bilanț OFICIAL arată 308 cazuri noi de coronavirus, s-a ajuns la 1760 de cazuri în total.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 803 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 27 persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Până astăzi, 29 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.760 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.760 de persoane confirmate pozitiv, 169 au fost declarate vindecate și externate (55 la Timișoara, 79 la București, 17 la Iași, 7 la Craiova, 9 la Constanța și 2 la Cluj).

Totodată, până acum 38 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timișoara, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța și Ialomița, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 308 noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 0 și 89 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 38 de pacienți, dintre care 31 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 8.666 de persoane. Alte 132.641 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.