CORONAVIRUS. Cetăţenii se pot deplasa şi în alte judeţe, dacă îşi îngrijesc părinţii, cu menţiunea în declaraţia pe propria răspundere

Publicat: Miercuri, 01 Aprilie 2020 20:19 // Actualizat: Miercuri, 01 Aprilie 2020 20:35 // Sursa: romaniatv.net

Grupul de Comunicare Strategică a redactat un material prin care răspunde la principalele întrebări pe care le-au adresat cetăţenii, în legătură cu măsurile dispuse prin ordonanţele militare. Potrivit acestora, un cetăţean dintr-un oraş se poate deplasa în alt oraş pentru a-ţi îngriji părinţii. 

La întrebarea "Un locuitor din Bucureşti ar putea să meargă, de pildă, să le ducă medicamente şi alimente părinţilor lui domiciliaţi în judeţul Vaslui?", Grupul de Comunicare Strategică a răspuns afirmativ. 

"Actul normativ menţionat mai sus nu impune o limită de distanţă. Referitor la întrebarea dumneavoastră punctuală, da, un cetăţean din Bucureşti poate merge în Vaslui pentru a-şi îngriji părinţii", potrivit sursei. 

Potrivit acestora, cetăţenii se pot deplasa într-un alt oraş decât cel de domiciliu, unde aceştia au posibilitatea de a sta într-o locuinţă, care nu este proprietate personală, dar le oferă condiţii mai bune pentru familie pentru a rămâne în autoizolare. 

Citeşte şi: STARE DE URGENŢĂ. 25 de lămuriri cruciale de la autorităţi pentru a evita amenzile

"În Ordonanţa Militară numărul 3 nu este prevăzut faptul că cetăţenii trebuie să rămână la adresa de domiciliu, ci la o locaţie indicată de ei, cu respectarea prevederilor legale şi a restricţiilor impuse. Astfel, precizăm că este permisă inclusiv deplasarea cu familia în zona rurală, dacă persoanele deţin acolo o casă, pentru a rămâne în respectiva localitate", au declarat aceştia. 

De asemenea, acest răspuns de aplică şi pentru nelămurirea cetăţenilor care întreabă dacă o pot aduce "pe bunica în vârstă de peste 65 de ani de la domiciliul ei la adresa noastră de domiciliu care este situată la o distanţă mai mare, în alt judeţ?"

"Această posibilitate este prevăzută de art.1 lit. d din Ordonanţa militară nr.3. Dacă deplasarea pentru a aduce o persoană vârstnică (peste 65 de ani) este făcută în scopul de a fi îngrijită sau de a-i asigura tratament medical, recomandăm ca această deplasare să se facă cu predilecţie în intervalul de timp 11-13 sau să nu depăşească foarte mult acest interval. Atenţie la viteza de deplasare!"

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8426
RON
30 May
noapte 11 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H