China raportează 47 de cazuri noi de coronavirus, niciunul în epicentrul iniţial al pandemiei

China a raportat miercuri patru noi decese provocate de COVID-19 şi 47 de cazuri noi de infectare, potrivit celor mai recente date oferite de Comisia Naţională de Sănătate.

RomaniaTV.net
25 mart. 2020, 06:57
China raportează 47 de cazuri noi de coronavirus, niciunul în epicentrul iniţial al pandemiei

Potrivit DPA, citat de Agerpres, niciun caz nou nu a fost înregistrat în epicentrul iniţial al focarului, Hubei, care a ridicat miercuri măsurile stricte de carantină care i-au împiedicat pe locuitori să părăsească provincia timp de peste două luni.

În afara capitalei provinciei, Wuhan, rezidenţii sănătoşi vor avea voie să călătorească de acum în toată ţara. Wuhan va rămâne în izolare până pe 8 aprilie.

Citeşte şi: Un nou virus şi-a făcut apariţia în China! Un bărbat a fost testat pozitiv cu HANTAVIRUS după ce a murit în autobuz

Toate cazurile raportate miercuri au fost importate din străinătate, potrivit autorităţilor sanitare chineze.

În Beijing, noile cazuri importate au scăzut în ultimele 24 de ore de la 31 la cinci, după ce în această săptămână s-au introdus măsuri pentru a redirecţiona toate zborurile cu destinaţia Beijing către alte aeroporturi, pentru a permite verificarea şi testarea pasagerilor înainte ca aceştia să poată lua alte curse aeriene care sosesc în capitala chineză.

Citeşte şi: PANDEMIE CORONAVIRUS. COVID-19 se transmite chiar şi prin simplul vorbit

Din luna decembrie a anului trecut, de când COVID-19 a început să se răspândească, boala respiratorie cauzată de noul coronavirus a provocat 3.281 de decese în China continentală şi a infectat un număr de 81.218 de persoane, dintre care 73.650 s-au recuperat.