Coronavirus a făcut peste 800 de victime. Chinezii au găsit tratamentul salvator

Coronavirusul a făcut ravagii în China. Medicii chinezi ar fi descoperit un tratament care ar putea combate virusul. Bilanţul deceselor provocate de coronavirus a depăşit 800.

RomaniaTV.net
09 feb. 2020, 09:01
Coronavirus a făcut peste 800 de victime. Chinezii au găsit tratamentul salvator

China a început să testeze pe oameni un medicament care i-ar putea vindeca pe cei infectați cu coronavirus. tratamentul a fost testat iniţial pe şoareci şi maimuţe şi a avut rezultate foarte bune. 

„Remdesivir are cea mai puternică activitate antivirală, dar încă nu avem studii clinice. Avem mari așteptări de la acest medicament, dar mai trebuie să-i testăm efectul curativ și siguranța în mod științific. Am decis să facem cel mai riguros tip de studiu, randomizat, dublu-orb și controlat placebo, recunoscut de Organizația Mondială a Sănătății”, a anunțat cercetătorul Zhao Jianping, membru al comisiei pentru tratamente medicale din provincia Hubei și șeful Departamentului pentru boli pulmonare și îngrijire intensivă din Spitalul Tongji, potrivit digi24. 

De două zile, a început să fie administrat medicamentul intravenos. 

Un alt posibil tratament împotriva coronavirusului de tip nou este un vechi medicament împotriva malariei.

Bilanțul total al deceselor provocate de coronavirusul din Wuhan a ajuns la cel puțin 813, după ce oficialii din provincia Hubei au anunțat că încă 81 de oameni au murit în ultimele 24 de ore, relatează CNN. Acestora li se adaugă încă opt morți înregistrați în celelalte provincii.

Citeşte şi Studentă venită din China, luată cu ambulanţa de la Aeroportul Otopeni