CORONAVIRUS. Cu cât sunt plătiţi angaţii IKEA aflaţi în şomaj tehnic

IKEA România a anunțat faptul că va suplimenta subvenția guvernamentală pentru angajații aflați în șomaj tehnic, astfel cei afectați de închiderea temporară a celor magazine din Băneasa și Pallady vor primi 90% din venitul lunar.

RomaniaTV.net
14 apr. 2020, 12:52
CORONAVIRUS. Cu cât sunt plătiţi angaţii IKEA aflaţi în şomaj tehnic

De asemenea, compania din Suedia a anunțat că va oferi acest sprijin financiar suplimentar pentru întreaga perioadă în care măsurile guvernamentale sunt în vigoare.

Citește și: CORONAVIRUS. Zentiva, producătorul Paracetamol, a preluat mai mulţi angajaţi de la Ikea

Potrivit unui comunicat al companiei, angajații care continuă să lucreze pentru serviciul online al retailerului și livrare la domiciliu își primesc salariul complet, ca în perioadele obișnuite.

„De la începutul pandemiei generate de COVID-19, la IKEA România am făcut tot posibilul pentru a răspunde nevoilor cât mai multor oameni. Deși afacerea noastră a fost puternic afectată de situația actuală, vrem să facem tot posibilul pentru a proteja bunăstarea colegilor noștri, păstrând continuitatea activității în această perioadă atât de ieșită din comun”, spune Violeta Neniță, market manager IKEA România.

Producătorul de medicamente Zentiva a încheiat un acord cu IKEA România prin care 18 angajați ai companiei suedeze vor lucra pentru o perioadă de trei luni pentru Zentiva România. Aceștia vor fi integrați în operațiunile  fabricii Zentiva pentru a acoperi producția crescută generată de cererea pieței.

Compania suedeză anunță că a donat produse de peste 800.000 de lei și a contribuit la amenajarea unui nou centru de spitalizare pentru 350 de pacienți COVID-19 cu simptome medii din București.

IKEA a ajutat, de asemenea, la amenajarea spitalelor din Constanța, Brașov, Cluj și Buzău care tratează pacienții cu COVID-10 și a făcut donații de alimente pentru comunitățile vulnerabile din Urziceni și București.