CORONAVIRUS. Cum a încercat un bărbat din Botoşani să evadeze din carantină

Un bărbat din Botoși a reușit să evadeze, în noaptea de vineri spre sâmbătă, din hotelul în care se afla în carantină. Acesta a folosit un cearceaf pentru a coborî pe geam. Pe numele bărbatului au fost deschise două dosare penale.

RomaniaTV.net
28 mart. 2020, 11:52
CORONAVIRUS. Cum a încercat un bărbat din Botoşani să evadeze din carantină

Bărbatul a fost prins, vineri seară, de un echipaj de jandarmi din Botoșani, după ce a plecat de la domiciliu, cu toate că trebuia să stea în autoizolare. Ulterior, bărbatul a fost dus la un hotel și a fost băgat în carantină.

Citește și: Doi medici de la spitalul Gerota se luptă între viaţă şi moarte. Ministrul Sănătăţii: „Sunt în stare critică” UPDATE

Potrivit unor surse locale, la aproximativ o oră de la momentul în care a ajuns la hotel, bărbatul și-a improvizat o frânghie dintr-un cearceaf și a coborât pe geam, de la etajul doi, căzând pe capota unei mașini.

La scurt timp bărbatul a fost găsit din nou de forțele de ordine și băgat în carantină. Pe numele acestuia au fost deschise două dosare penale, unul pentru ”zădărnicirea combaterii bolilor” și unul pentru ”distrugere”.

BILANŢ CORONAVIRUS, ne îndreptăm spre scenariul 4: 1452 de români infectaţi, 139 de români s-au vindecat, 25 sunt în stare gravă

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 160 de noi cazuri de îmbolnăvire. Din păcate, între timp au fost înregistraţi şi trei morţi, iar alţi 25 se află în stare critică la Terapiue Intensivă.

CORONAVIRUS. În cursul acestei dimineți, în România a ajuns încă un transport cu aproximativ 45 de tone de echipamente medicale din Coreea de Sud, cu o aeronavă a NATO. Cele 100.000 de combinezoane de protecție, din acest transport, achiziționate de România, prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, vor fi alocate, în funcție de nevoi, personalului medical din Ministerul Sănătății și echipajelor operative ale Ministerului Afacerilor Interne. Vă reamintim că, joi, în țară, au ajuns alte 100.000 de combinezoane.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 755 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 24 persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Până astăzi, 28 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.452 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.452 de persoane confirmate pozitiv, 139 au fost declarate vindecate și externate (54 la Timișoara, 55 la București, 16 la Iași, 6 la Craiova, 6 la Constanța și 2 la Cluj).

Totodată, până acum 29 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timișoara, Cluj-Napoca și Neamț, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 160 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 13 și 83 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 34 de pacienți, dintre care 25 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 7.801 persoane. Alte 131.367 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 19.663 de teste, din care 1.277 în unități medicale private.loading...
Partenerii noștri