Coronavirus „dăunează” grav vieţii sexuale. O companie gigant se plânge că vânzările la prezervative au scăzut dramatic

Şeful companiei Durex, Reckitt Benckiser, a mărturisit că vânzările de prezervative au scăzut, asta după ce relaţiile intime au prezentat o scădere de la începutul pandemiei de coronavirus din cauza restricţiilor. 

RomaniaTV.net
01 mai 2020, 09:57
Coronavirus „dăunează” grav vieţii sexuale. O companie gigant se plânge că vânzările la prezervative au scăzut dramatic

Şeful companiei Durex, Reckitt Benckiser, a declarat că vânzările de prezervative pe majoritatea piețelor din întreaga lume, inclusiv în Marea Britanie, au scăzut de la începutul pandemiei. O scădere a vânzărilor de prezervative sugerează că britanicii se feresc de sex în timpul stării de urgenţă.

Compania consideră vinovată pentru performanţele slabe ale vânzărilor de prezervative politica „staţi acasă” impusă de autorităţi asupra potenţialilor clienţi. 

„Relaţiie intime scad și aceasta este o manifestare a anxietății”, a declarat dl Narasimhan pentru BBC.

Citeşte şi: Cum influenţează forma corpului viaţa sexuală

Stare de urgenţă a prezentat oamenilor din întreaga lume o serie complet nouă de provocări în relații. Industria jucăriilor sexuale a raportat creșteri mari ale vânzărilor de la începerea pandemie.

Încă de la începutul lunii aprilie, Lelo, o marcă de jucării sexuale de lux din Suedia, văzuse un nivel ridicat de 40% în ceea ce privește obiectele care zburau de pe rafturi. Retailerul de lenjerie și produse sexuale, Ann Summers, a înregistrat o creștere de 27%.

Citeşte şi: Prezervative contrafăcute, în valoare de peste 1,4 milioane de lei, confiscate în portul Constanţa

UK Meds, o farmacie online cu sediul în Nottingham, a raportat o creștere de 23% a comenzilor Viagra – o creștere a vânzărilor care confundă noțiunea domnului Narasimhan de scădere a relaţiilor intime. 

Deși nu este întotdeauna cel mai precis indicator al evenimentelor viitoare, casele de pariuri au sugerat că va exista un boom pentru 2021, deoarece izolarea duce mai multe cupluri la convingere. Teoria se bazează pe o creștere accentuată a natalității după perioade de criză națională, cum ar fi cel de-al doilea război mondial.