Coronavirus Germania: Angela Merkel menţine restricţiile până pe 10 ianuarie

Coronavirus Germania. Cancelarul Angela Merkel şi premierii landurilor germane au convenit, miercuri, asupra prelungirii restricţiilor antiepidemice până pe 10 ianuarie, informează publicaţia Der Spiegel. Angela Merkel a declarat oamenii vor putea să îşi viziteze rudele de Crăciun şi Revelion.

02 dec. 2020, 23:55
Coronavirus Germania: Angela Merkel menţine restricţiile până pe 10 ianuarie
Angela Merkel menţine restricţiile până pe 10 ianuarie

Coronavirus Germania. Angela Merkel şi premierii landurilor germane au convenit, miercuri, asupra prelungirii restricţiilor antiepidemice până pe 10 ianuarie, informează publicaţia Der Spiegel, citată de Mediafax.ro.

În principiu, se menţin măsurile aflate în vigoare în prezent„, a declarat Angela Merkel miercuri seară, subliniind că aşteaptă diminuarea ratei de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

În Germania au fost instituite de la începutul lunii noiembrie noi reguli antiepidemice, care prevăd închiderea hotelurilor, restaurantelor, sălilor de sport, teatrelor şi cinematografelor. Măsurile permit întâlnirile doar între două familii. Grădiniţele, şcolile, magazinele şi locaşurile de cult rămân deschise.

Citeşte şi: Germania cere închiderea staţiunilor de schi din cauza COVID-19. Angela Merkel: „Nu va fi prea uşor”

Coronavirus: Germania cere închiderea staţiunilor de schi

Germania cere închiderea staţiunilor de schi din statele alpine pentru a combate răspândirea infecţiei cu noul coronavirus. Va fi greu de găsit, însă, un acord cu Austria, a declarat cancelarul german Angela Merkel.

„Sezonul de schi se apropie. Vom încerca să ne coordonăm în Europa în ce priveşte o posibilă închidere a tuturor staţiunilor de schi. Din păcate, auzind declaraţiile din Austria, se pare că nu va fi prea uşor, dar vom încerca din nou„, a declarat Angella Merkel în Parlamentul german, conform Agerpres.

În „primul val” de coronavirus de la începutul acestui an, se consideră că mulţi germani s-au infectat în staţiunea de schi Ischgl din Austria.

În octombrie, Germania a emis avertismente de călătorie în privinţa regiunilor de schi din Austria, Italia şi Elveţia.

Citeşte şi: Germania, noi măsuri pentru sărbători. Maxim zece participanţi la petrecerile de Crăciun

Atât Germania, cât şi Austria, Italia şi Franţa au ordonat ca şi pârtiile de la cele mai mari altitudini să rămână închise, deocamdată, în speranţa ca toate staţiunile să poată beneficia apoi din plin de sezonul de vârf – dacă rata infecţiilor va scădea, notează sursa citată.

Austria urmează să ridice noul lockdwon pe 7 decembrie deoarece vrea să permită desfăşurarea sporturilor de iarnă, cu precauţiile corespunzătoare.

În acest sens, autorităţile austriece au respins vehement ideea de a închide staţiunile de schi. Germania este principala sursă de turişti străini a Austriei, conform agenţiei Reuters.


loading...
Partenerii noștri