Coronavirus în Franţa. Evenimentele anulate pentru a preveni răspândirea virusului ucigaş

Toate adunările cu peste 5.000 de persoane în spaţii închise şi anumite evenimente în aer liber, precum semimaratonul de la Paris ce trebuia să aibă loc duminică, sunt anulate în Franţa. Decizia Guvernului francez se numără printre măsurile luate din cauza intensificării epidemiei cauzate de noul coronavirus.

RomaniaTV.net
29 feb. 2020, 20:14
Coronavirus în Franţa. Evenimentele anulate pentru a preveni răspândirea virusului ucigaş

În consecinţă, a fost anulată şi ultima zi, duminică, a Salonului agriculturii de la Paris, a declarat ministrul Sănătăţii Olivier Véran, pentru agenţia AFP, citată de Agerpres.

Oficialul francez a precizat că 16 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost diagnosticate în ţară începând de vineri seara, ajungând la 73 în total de la sfârşitul lunii ianuarie.

Citeşte şi: Restricţii majore în Europa, din cauza coronavirusului. Evenimentele care reunesc peste 1.000 de persoane au interzise în toată Elveţia

Aceasta ”reprezintă în total 59 de pacienţi spitalizaţi”, ”12 vindecaţi” şi doi decedaţi (un profesor francez de 60 de ani al cărui deces a fost anunţat miercuri şi un turist chinez în vârstă de 80 de ani).

Până în prezent, 2.941 de oameni au murit din cauza coronavirus în lumea întreagă. 

Citeşte şi MAE, avertisment în contextul epidemiei de coronavirus. Ce trebuie să ştie românii care pleacă în străinătate