Coronavirus în Iordania. Se interzice ieşirea din casă din cauza epidemiei

Iordania va impune începând de sâmbătă dimineaţă interdicţia ieşirii din casă pentru a limita răspândirea noului tip de coronavirus. Măsura se aplică la nivel naţional până la noi ordine, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Amman.

RomaniaTV.net
20 mart. 2020, 15:34
Coronavirus în Iordania. Se interzice ieşirea din casă din cauza epidemiei

Decizia se va aplica de sâmbătă, ora locală 7:00, şi a fost luată după „nerespectarea de către cetăţeni a directivelor” care le cereau să nu iasă din casă decât în caz de urgenţă extremă, transmite agenţia AFP, citată de Agerpres.

Regele Abdullah a aprobat un decret de instituire a stării de urgenţă. Astfel, se acordă Guvernului puteri sporite pentru a impune o interdicţie de ieşire din casă, gestionată de Armată, şi alte măsuri care vizează libertăţi civile şi politice, conform Reuters.

Armata a izolat joi de restul ţării capitala Amman, care are 10 milioane de locuitori.

CORONAVIRUS. Documentul care a creat panică în România este doar un draft de lucru. Reacţia dură a lui Raed Arafat

Iordania nu are decât 69 de cazuri de infectare confirmate cu noul tip de coronavirus. Autorităţile se tem, însă, că numărul persoanelor infectate cu COVID-19 s-ar putea înmulţi rapid.

Iordania a închis graniţele terestre şi maritime cu Siria, Irak, Egipt şi Israel şi a suspendat toate zborurile începând de marţi.

CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA. 308 cazuri de infectare cu COVID-19 înregistrate până vineri. 31 de persoane s-au vindecat