Coronavirus în Italia. O bunicuta in varsta de 95 de ani s-a vindecat de coronavirus: Sunt bine, ma vor trimite acasa

O bunică în vârstă de 95, confirmată cu coronavirus în luna martie a devenit cel mai bătrân pacient din provincia italiană Modena, care s-a vindecat și a fost externată din spital.

RomaniaTV.net
23 mart. 2020, 09:25
Coronavirus în Italia. O bunicuta in varsta de 95 de ani s-a vindecat de coronavirus: Sunt bine, ma vor trimite acasa

Alma Clara Corsini din Fanano, a fost dusă de urgență la spitalul din orașul Pavullo, în data de 5 martie, după ce a prezentat simptome ale COVID-19, virusul care ucis peste 5.000 de persoane în Italia.

În ciuda vârstei sale, personalul medical al spitalului a confirmat faptul că organismul bătrânei a demonstrat o ”reacție grozavă” și s-a recuperat complet.

Citește și: Italia închide „oricăre activitate de producţie” care nu este indispensabilă. Mai multe ţări sar în ajutorul Italiei

„Da, da, sunt bine. Au fost oameni buni care au avut grijă de mine și acum mă vor trimite acasă peste puțin timp” , a declarat Alma Corsini pentru un ziar italian.

Medicii din spital au declarat faptul că bătrâna s-a vindecat s-a vindecat fără ”terapie antivirală”, medicamente care sunt administrate unui pacient pentru a-l ajuta în lupta împotriva unei infecții virale.

Miniștrii de la Roma au fost nevoiți să oprească contactul dintre persoane și au plasat cetățenii, aproximativ 60 de milioane, în blocaj, în timp ce pandemia de coronavirus se răspândește cu forță în toată Italia. 

Citește și: Pacientul 0 din Italia, mărturii cutremurătoare: „Am reapărut, precum Lazăr, din morţi”. Între timp, a devenit tată

În Italia, primul deces provocat de coronavirus a avut loc în luna februarie, la mai puțin de o lună numărul de decese este mai mare decât în China, înregistrându-se peste 5.000 de decese,  aproximativ 60.000 de cazuri confirmate și peste 7.000 de persoane vindecate.

Cea de-a treia țară grav grav afectată este Spania cu 1.720 de victime și 28.572 de cazuri, Iranul cu 1.685 de victime și 21.638 de cazuri, urmată de Franța cu 674 de decese și 16.018 de cazuri, iar Statele Unite cu 390 de decese și 31.057 de cazuri.

La o lună după ce primul deces cauzat de virusul foarte infecțios a fost înregistrat în Italia, guvernul a emis, de asemenea, un ordin de înghețare a tuturor activităților de afaceri considerate neesențiale în efortul de a menține tot mai mulți oameni acasă și în afara străzii.