Coronavirus în Italia, record de morţi al ultimelor şapte luni. Cifrele zilei anunţate de guvernul de la Roma

Coronavirus în Italia, ţara a înregistrat 636 de decese din cauza Covid în ultimele 24 de ore, faţă de 623 în ziua precedentă şi cea mai mare cifră din 6 aprilie, a spus ministrul Sănătăţii de la Roma.

12 nov. 2020, 22:17
Coronavirus în Italia, record de morţi al ultimelor şapte luni. Cifrele zilei anunţate de guvernul de la Roma

Coronavirus în Italia. Infecţiile au fost prima dată raportate în peninsulă în luna februarie – în total un milion, în timp ce 43.589 de persoane au murit până acum din cauza coronavirusului.

Au fost efectuate 234.672 de teste în ultimele 24 de ore, a spus ministrul, faţă de 225.640 cu o zi înainte.

Citeşte şi Restricţii noi impuse de pandemie. Turcia interzice fumatul în spaţii publice

Regiunea nordică Lombardia rămâne cea mai afectată zonă joi, raportând 9.291 de cazuri, faţă de 8.180 miercuri, potrivit The Guardian.

Coronavirus în Italia, ţara e în pragul izolării totale

În tot acest timp, statele europene introduc progresiv carantina sau alte măsuri anti-Covid-19. Italia – care a depăşit pragul de un milion de cazuri de la începutul pandemiei – ar putea impune izolarea totală, în prezent mai multe regiuni fiind în carantină parţială. De la miezul nopţii de joi spre vineri intră în vigoare şi în Grecia interdicţia de a nu circula noapte, decizie luată deja de numeroase state occidentate.

Spania le va cere tuturor pasagerilor care vin din zona roşie, indiferent de naţionalitate, dovada unui test negativ de COVID-19, pentru a putea trece frontiera. Dacă nu au făcut testul cu 72 de ore întainte de a intra pe teritoriul spaniol, aceştia vor fi amendaţi şi supuşi unui test de anticorpi. Aproape toate ţările europene sunt pe această hartă roşie, cu excepţia Norvegiei, a Finlandei şi a unor regiuni din Grecia.


loading...