Restricţii noi impuse de pandemie. Turcia interzice fumatul în spaţii publice

Restricţii noi impuse de pandemie, Turcia a anunţat că va adopta măsura interzicerii la nivel național a fumatului, în unele spații publice deschise.

12 nov. 2020, 21:45
Restricţii noi impuse de pandemie. Turcia interzice fumatul în spaţii publice

Începând din data de 12 noiembrie, fumatul în zone aglomerate, în unele piețe publice și în stațiile de autobuz va fi interzis în Turcia, se arată într-un anunț al guvernului. Restricţiile noi impuse de pandemie vin în contextul în care autorităţile avertizează că lupta împotriva răspândirii Covid-19 este pusă în pericol de fumătorii care își scot măștile în public pentru a își aprinde țigara.

Restricţii noi impuse de pandemie, nu se mai fumează în zonele aglomerate

Trebuie să ne asigurăm că măștile sunt purtate mereu și în mod corespunzător, astfel că, din 12 noiembrie 2020, o interdicție asupra fumatului va fi impusă în zone și regiuni precum străzi și bulevarde unde cetățenii se aglomerează, piețe deschise și stațiile de transport în comun”, a anunțat ministerul turc, citat de Bloomberg.

Citeşte şi Şcoala online afectează veniturile. Copiii care învaţă de acasă vor câştiga mai puţin când vor fi adulţi

Purtarea măștii este deja obligatorie în Turcia, oriunde în afara locuinței personale, însă ministerul de Interne al țării spune că această regulă este încălcată de fumători.

Turcia a raportat, miercuri, 2.693 de cazuri noi de îmbolnăvire cu Covid-19, cel mai crescut bilanț zilnic din ultimele 6 luni.

Noi restricţii anti-Covid au fost impuse şi în Bulgaria. Între orele 08:00 şi 10:00 pot face cumpărături doar persoane cu vârsta de cel puţin 65 de ani. Nicio persoană mai tânără de 65 de ani nu va fi servită în intervalul de două ore specificat. Restricția este valabilă pentru toate magazinele alimentare și pentru farmacii.

Restricţii noi impuse de pandemie. În altă ordine de idei, Spania impune şi ea o nouă condiţie începând cu 23 noiembrie. Călătorii internaţionali care vin din ”ţări cu risc” trebuie să prezinte un test PCR cu rezultat negativ pentru noul coronavirus, nu mai vechi de 72 de ore, a anunţat miercuri Ministerul spaniol al Sănătăţii, potrivit AFP.