Coronavirus în lume. Numărul cazurilor a depăşit pragul de două milioane

Numărul cazurilor confirmate cu coronavirus raportate la nivel global a depășit, miercuri, 15 aprilie, pragul de 2 milioane, conform bilanțului realizat de Reuters, dar și potrivit Universității Johns Hopkins.

RomaniaTV.net
15 apr. 2020, 14:50
Coronavirus în lume. Numărul cazurilor a depăşit pragul de două milioane

Conform Reuters, numărul cazurilor a ajuns la 2.001,548 după ce Regatul Unit a raportat ultimele cazuri. Primul milion de cazuri a fost atins în 83 de zile, în timp ce al doilea a fost atins în doar 14 zile.

Citește și: Coronavirus în Marea Britanie: 761 noi decese în 24 de ore. Bilanţul cazurilor confirmate se apropie de 100.000

Cea mai gravă pandemie a secolului a ucis 131.101 oameni la nivel global. Epicentrul pandemiei s-a mutat din China, unde a izbucnit în decembrie, spre Statele Unite, care raportează acum cel mai mare bilanț al deceselor.

Peste 600.000 de cazuri de coronavirus sunt doar în Statele Unite, aproape o treime din total. SUA a trecut pe primul loc și la numărul de decese, peste 26.000, depășind Italia, care a înregistat 21.000.

În România, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că în ultimele 24 de ore în România s-a raportat alte aproximativ 340 de noi cazuri de infectaţi cu coronavirus. Cele mai multe cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus s-au înregistrat până în prezent în judeţul Suceava – 1.763 şi Bucureşti – 824. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, pe teritoriul României sunt în total 7.216 persoane infectate cu noul coronavirus.
 
Până astăzi, 15 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 7.216 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.217 au fost declarate vindecate și externate.
 
Totodată, până acum, 362 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Ilfov și Vâlcea, au decedat.
 
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 337 de noi cazuri de îmbolnăvire.