Coronavirus în România. Ludovic Orban: E o tendinţă de plafonare a infectărilor. Nu vom introduce noi măsuri de restricţie

Ludovic Orban, premierul României, a declarat joi că explozia de cazuri de coronvirus întregistrată în ultimele săptămâni a fost uşor diminuată datorită măsurilor de restricţie impuse de Guvernul României. Există "o oarece tendinţă de plafonare" a infectărilor, a spus premierul.

12 nov. 2020, 17:04
Coronavirus în România. Ludovic Orban: E o tendinţă de plafonare a infectărilor. Nu vom introduce noi măsuri de restricţie

Coronavirus în România. Ludovic Orban a declarat că e o tendință de plafonare a infectărilor.

„Trebuie sa va spun, sigur, prudent, ca a existat un risc in ultimele doua saptamani de intrare pe o progresie geometrica. Pe rezultatele testarilor din ultimele 5 zile constatam ca am oprit aceasta crestere ba chiar e o oarecare tendinta de plafonare a numarului de cazuri, dar nu putem spune inca daca am intrat pe platou. Obiectivul nostru este sa intram cat mai rapid pe platou, tocmai din acest motiv am decis sa suplimentam masurile. Urmarim acum cu maxima atentie efectele”, a menționat premierul.

Ludovic Orban: E o tendinţă de plafonare a infectărilor

Ludovic Orban a mai spus că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile, însă nu vor fi introduse restricţii noi, cel puţin nu în momentul de faţă.

„În ceea ce privește prelungirea stării de alertă, nu vom introduce măsuri de restricție suplimentară. Considerăm că la ora actuală avem, practic, instrumentele la dispoziție pentru a putea opri creșterea numărului de cazuri”, a mai spus Orban.

Citeşte şi: Grindeanu le-a trimis scrisori lui Orban şi Iohannis: „Orban-Iohannis, eşec total în abordarea crizei Covid”

 

Coronavirus în România. Starea de alertă va fi prelungită

Ultima decizie pentru prelungirea stării de alertă cu 30 de zile a fost aprobată pe 14 octombrie, iar joi ar urma să fie adoptată, în şedinţa de guvern, o nouă hotărâre în acest sens.

„Starea de alertă se instituie pe 30 de zile şi se prelungeşte printr-o hotărâre de guvern pentru o perioadă de maxim 30 de zile. În ceea ce ne priveşte, nu ne dorim să luăm alte măsuri care să instituie alte restricţii. Vrem ca situaţia să evolueze în bine, ca numărul de infectări să scadă şi, treptat, pe măsură ce scade numărul de infectări, să revenim treptat, treptat la o activitate cât mai aproape de normal”, a afirmat  Ludovic Orban în urmă cu câteva zile.

Citeşte şi: Guvernul prelungeşte joi starea de alertă. Ludovic Orban a anunţat că restricţiile rămân aceleaşi