CORONAVIRUS in Romania. Pasagerii veniti din Anglia, bagati gramada în aceeasi camera, au semnat declaratii cu acelasi pix

România se luptă cu pandemia de coronavirus, iar autoritățile încearcă să limiteze răspândirea virusului prin diferite ordonanțe militare. Cu toate acestea, românii veniți din străinătate fac declarații halucinante.

RomaniaTV.net
25 mart. 2020, 08:26
CORONAVIRUS in Romania. Pasagerii veniti din Anglia, bagati gramada în aceeasi camera, au semnat declaratii cu acelasi pix

Un bărbat a postat un mesaj pe rețelele sociale prin care a povestit prin ce a trecut un prieten care s-a întors recent din Marea Britanie. Situația, se pare, nu este atât de drastică precum pare.

Conform acestuia, un bărbat s-a întors recent din Marea Britanie, iar pe aeroport acesta a cerut să intre în autoizolare într-un loc special, pentru a nu răspândi virusul și la rude. Toți pasagerii zborului au fost băgați în aceeași cameră și au semnat declarații cu același pix.

Citește și: Al 13-lea deces al unei persoane infectate cu coronavirus: femeie, 72 de ani, din Caraş-Severin

”Aseară, o rudă apropiată s-a întors din Anglia în țară cu avionul. Anglia, știți, 7.000 de cazuri active, aproape 400 de decese. La Henri Coandă omul a cerut să intre în autoizolare într-un loc special desemnat, ca să nu ajungă la domiciliu și să bage în autoizolare și rudele (chestiune care ridică alte probleme, dacă se autoizolează toată familia, cine asigură aprovizionarea?). Primul lucru observat a fost că toți pasagerii avionului au fost băgați grămadă în aceeași săliță să dea declarații cu același pix, trecut din mână în mână. La remarca rudei mele că nu-i ok un singur pix, că nu-i igienic, i s-a răspuns că dacă se dau mai multe se fură”.

Cu ajutorul unei doamne de la Controlul Sanitar de Frontieră, bărbatul a fost trimis în autoizolare la un hotel din București, însă deplasarea a fost făcută personal, cu taxiul, deoarece doar persoanele venit din zonele roșii sunt transportați cu mijloace de transport. 

Citește și: Spitalul Judeţean Suceava se închide de azi. Toţi pacienţii vor fi testaţi pentru CORONAVIRUS şi tranferaţi la alte unităţi sanitare

”În final, a găsit o doamnă amabilă de la controlul sanitar de frontieră care a rezolvat să-l trimită în autoizolare la Hotel Ramada (fost Parc). Dar deplasarea până acolo a trebuit efectuată cu taxiul, pentru că numai cei din „zona roșie” Italia sunt duși cu mijloace de transport, cei din „zona galbenă” Anglia sunt pe cont propriu până la locul de autoizolare. Ceilalți peste 100 de pasageri ai avionului au plecat tot cu taxiuri sau cu autobuzul să se izoleze în casele lor”

Situația este tragică în condițiile în care o persoană din avion ar putea infectată cu coronavirus. Mai ales în condițiile în care pe aeropot nu au fost luate măsuri de siguranță care să prevină răspândirea COVID-19.

”La Hotel Ramada, ruda despre care vorbesc a fost gonită de jandarmii ce păzesc cu zel locul, spunându-i-se că dacă n-are nu știu ce hârtie dată de la aeroport n-are ce căuta acolo. Că în locul respectiv se vine doar cu izoleta. I-am recomandat rudei să nu plece din zonă, pentru că ar putea fi amendată pentru nerespectarea autoizolării sau chiar i s-ar putea face dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Apoi am sunat la 112, am descris situația Poliției și după vreo oră în care ruda a stat în lapoviță au sosit doi polițiști la fața locului, care au reușit să lămurească situația. Într-un final, cel în cauză a fost izolat într-o cameră a hotelului, de unde n-are voie să iasă două săptămâni. Acum gândiți-vă că dacă un singur pasager din avion a fost purtător de virus, probabil l-a dat și celorlalți, care l-au împrăștiat prin taxiuri și autobuze, apoi pe la familiile lor, iar treaba asta se repetă la fiecare avion. Însă oficialitățile fac pe nebunele și cred că sperie virusul dacă urlă seara pe bulevarde din megafoane.”


loading...