CORONAVIRUS În Wuhan au fost incinerate 56.000 de persoane, deși au fost declaraţi 2.500 de morți

Vânzările de urne funerare din zona Wuhan, punctul zero al pandemiei de coronavirus, contrazic datele oficiale privind decesele.

RomaniaTV.net
30 mart. 2020, 08:22
CORONAVIRUS În Wuhan au fost incinerate 56.000 de persoane, deși au fost declaraţi 2.500 de morți

Astfel, deşi autorităţile au declarat doar 50.000 de persoane infectate şi 2.535 de decese, în ultima perioadă s-au vândut zeci de mii de urne funerare. De altfel, mai multe Guverne internaţionale au acuzat China că ascunde numărul real al morţilor şi al persoanelor infectate. Autorităţile chineze au declarat, oficial, 81.000 de cazuri şi 3000 de morţi în toată ţara, de la izbucnirea pandemiei, informează DCNews.

De altfel, un semn de întrebare a fost ridicat şi de faptul că sistemul medical din Wuhan a fost depăşit de numărul mare de pacienţi, deşi cifrele indicate de Guvern sunt destul de mici.

În al patrulea trimestru al anului 2019, crematoriile din zona Wuhan au incinerat 56.007 persoane, de 1,5 de ori mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului 2018 şi de 2,2 ori mai mult decât în perioada similară a anului 2017. Populaţia din Wuhan a crescut, însă, cu doar un procent în 2019, potrivit ONU.

Mai multe fotografii au circulat, potrivit newsweek.com, pe reţelele sociale chineze cu urne care au ajuns în punctul zero al pandemiei. Aceste fotografii ridică mari semne de întrebare cu privire la numărul real al morţilor din China.

Până la acest moment, nici ambasadorul Chinei în SUA, nici ministrul de Externe chinez nu au dorit să comenteze informaţiile.

Mai bine de 2.500 de urne funerare au fost livrate în zona Wuhan doar miercurea trecută, potrivit surse citate, în timp ce a doua zi s-a făcut o livrare similară. De altfel, potrivit unei agenţii de presă locale, numărul urnelor dintr-o singură casă funerară depăşeşte cu mult numărul oficial al morţilor.

Potrivit unor estimări neoficiale, numărul morţilor din China ar putea fi în jurul cifrei de 26.000, conform numărului imens de urne funerare.

Citeşte şi: PANDEMIE CORONAVIRUS. Anunţul care dă fiori vine din China


loading...
Partenerii noștri