Coronavirus la TAROM. Doi angajaţi au fost confirmaţi, unul s-a infectat pe litoral

Doi angajaţi ai companiei aeriene TAROM au fost confirmaţi cu coronavirus. Ambele persoane se află în izolare, alături de familie, urmând un tratament medicamentor, a informat operatorul aerian naţional.

RomaniaTV.net
17 iul. 2020, 10:35
Coronavirus la TAROM. Doi angajaţi au fost confirmaţi, unul s-a infectat pe litoral

În jurul zilei de 14 iulie un angajat al companiei a fost confirmat cu coronavirus, iar conform acestuia, infectarea a avut loc în urma unui sejur pe litoralul românesc.

Citeşte şi: Cercetătorii ruşi susţin că au găsit vaccinul pentru coronavirus! „Va fi aprobat în Rusia în august şi în alte ţări în septembrie”

În urma anchetei epidemiologice s-a stabilit că, în ultimele 14 zile, anterior diagnosticării cu virusul SARS-COV-2, angajatul a petrecut la serviciu doar prima jumătate a zilei de joi, 9 iulie 2020, după care s-a învoit, fiind posibilităţi extrem de reduse ca acesta să fi intrat în contact cu alţi colegi din cadrul departamentului unde îşi desfăşoară activitatea.

În cursul zilei de joi, un al doilea angajat al companiei a adus la cunoştinţă că a fost testat pozitiv cu COVID . Testarea a fost realizată în data de 15 iulie pentru debut de infecţie respiratorie acută cu febră, astenie, mialgii, rinoree, cefalee şi tuse seacă. Imediat după comunicarea rezultatului, angajatul TAROM s-a autoizolat la domiciliu, împreună cu familia, urmând un tratament medicamentos.

„Urmare a confirmării diagnosticului celor doi salariaţi, în cadrul companiei TAROM a fost declanşată o anchetă epidemiologică pentru identificarea şi înlăturarea pericolului de răspândire a virusului printre ceilalţi angajaţi ai companiei, fiind luate toate măsurile dispuse de autorităţi. Menţionăm că cei doi angajaţi nu au interacţionat, în îndeplinirea sarcinilor şi atribuţiilor de serviciu ce le revin, cu echipajele sau personalul auxiliar al aeronavelor”, precizează TAROM.