CORONAVIRUS MAREA BRITANIE – 22 mai. Încă 351 de noi decese în Regatul Unit, bilanţul morţilor ajungând la 36.393

Marea Britanie a anunţat vineri încă 351 de decese provocate de noul coronavirus. Bilanţul morţilor ajunge la 36.393, fiind de asemenea confirmate 3.287 de noi infectări cu covid-19, relatează agenţiile Reuters şi EFE.

RomaniaTV.net
22 mai 2020, 15:10
CORONAVIRUS MAREA BRITANIE – 22 mai. Încă 351 de noi decese în Regatul Unit, bilanţul morţilor ajungând la 36.393

Numărul total al infectărilor cu covid-19 a ajuns în Regatul Unit la 254.195, al patrulea la nivel mondial, după SUA, Rusia şi Brazilia.

Cu toate acestea, guvernul premierului Boris Johnson îşi menţine planurile de a redeschide şcolile din Anglia, măsură pe care unii medici şi zeci de administraţii municipale o consideră prematură în condiţiile evoluţiei epidemiei. Scoţia şi Irlanda de Nord au decis că şcolile s-ar putea redeschide în aceste provincii nu mai devreme de luna august.

Guvernul britanic a mai anunţat vineri că, potrivit estimărilor sale, rata de transmitere a virusului SARS-CoV-2 este cuprinsă în Regatul Unit între 0,7 şi 1, valoare comparabilă cu cea din săptămâna precedentă, dar mai mare faţă de săptămâna anterioară, când era cuprinsă între 0,5 şi 0,9. Această rată de reproducere este un parametru atent urmărit în evaluarea evoluţiei epidemiei şi în deciziile privind relaxarea restricţiilor antiepidemice, o valoare sub 1 însemnând că, în medie, o persoană infectată poate să infecteze mai puţin de o persoană.

Potrivit purtătorului de cuvânt al premierului Boris Johnson, măsurile de relaxare a restricţiilor antiepidemice ar putea fi aplicate în mod diferenţiat în funcţie de evoluţia epidemiei în diferitele zone ale ţării.

Citeşte şi Numărul cazurilor noi de COVID a scăzut în România: 127 de cazuri în ultimele 24 de ore. Bilanţ total a ajuns 17.712