Coronavirus Marea Britanie. Virusul mutant face ravagii după numărul record de infectări

Coronavirus Marea Britanie. Marţi s-a înregistrat un număr record de noi contaminări cu SARS-CoV-2, cu peste 11.000 mai mult faţă de ziua precedentă, au anunţat autorităţile. Pentru ultimele 24 de ore au fost raportate 53.135 de cazuri în Regat. Luni, autorităţile au raportat 41.385 de cazuri.

29 dec. 2020, 21:17
Coronavirus Marea Britanie. Virusul mutant face ravagii după numărul record de infectări
Marea Britanie a înregistrat marţi un număr record de noi contaminări cu SARS-CoV-2

Coronavirus Marea Britanie. Cu 414 decese asociate nou înregistrate, bilanţul a ajuns la 71.567, potrivit datelor Guvernului. În total, în Marea Britanie au fost înregistrate 2.382.865 de contaminări, scrie News.ro.

Dr. Susan Hopkins, consilier la Public Health England (PHE), a spus că Marea Britanie „continuă să înregistreze niveluri fără precedent de infectări. În vreme ce numărul cazurilor raportat astăzi include unele din perioada sărbătorilor, aceste cifre reflectă în mare o creştere reală.

Este esenţial, acum mai mult ca niciodată, să continuăm să lucrăm împreună pentru a opri răspândirea virului, să reducem rata infecţiei şi să îi protejăm pe cei mai vulnerabili şi NHS (National Heath System, n.r.)””. Acest lucru, citează BBC, „este foarte îngrijorător mai ales pentru că spitalele noastre sunt cele mai vulnerabile”.

Citeşte şi: Românii vor putea călători în Marea Britanie doar cu cartea de identitate şi în primele 9 luni din 2021. Anunţul făcut de Ambasada României la Londra

Coronavirus. Marea Britanie va impune reguli mai stricte

Guvernul Marii Britanii trebuie să introducă reguli mai stricte pentru a preveni un nou val de decese din cauza unei noi tulpini a coronavirusului, a avertizat marţi un epidemiolog, relatează Reuters.

Intrăm într-o nouă fază foarte periculoasă a pandemiei şi vom avea nevoie de o acţiune naţională decisivă timpurie pentru a preveni o catastrofă în ianuarie şi februarie. Suntem cu adevărat în faţa unei situaţii în care ne aflăm aproape de lockdown„, a afirmat pentru BBC Andrew Hayward, profesor epidemiolog la Universitatea din Londra.

Citeşte şi: Marea Britanie, carantină totală. Noua tulpină de COVID-19 se extinde cu repeziciune

Marea Britanie a introdus un nou nivel de restricţii pe 19 decembrie, magazinele neesenţiale au fost închise şi întâlnirile personale interzise din cauza unei noi tulpini de COVID care se transmite mai uşor.