Marea Britanie, carantină totală. Noua tulpină de COVID-19 se extinde cu repeziciune

Marea Britanie este aproape de carantină totală, după ce a fost descoperită noua tulpină de COVID-19, care pare să se extindă cu repeziciune. Specialiştii din cadrul SAGE au recomandat introducerea carantinei totale în toate regiunile Angliei, în urma creşterii cazurilor de coronavirus.

28 dec. 2020, 21:23
Marea Britanie, carantină totală. Noua tulpină de COVID-19 se extinde cu repeziciune
Marea Britanie este aproape de carantină totală, după ce a fost descoperită noua tulpină de COVID-19

Marea Britanie, carantină totală. Se vorbeşte despre impunerea nivelului 4 al planului de urgenţă britanic, respectiv cel mai ridicat. Acesta prevede închiderea tuturor magazinelor non-esențiale, saloanelor de înfrumusețare, dar și a sălilor de spectacole și a spațiilor pentru petrecerea timpului liber, notează The Guardian.

Specialiştii SAGE recomandă şi impunerea de restricţii de circulaţie pentru populaţie, iar toate aceste măsuri ar trebui să fie luate şi în celelalte regiuni ale Marii Britanii, nu doar în Anglia.

Citeşte şi: Prinţul Harry şi Meghan au luat o decizie crucială. Cum va fi afectată monarhia din Marea Britanie

Marea Britanie, carantină totală

Sindicatele din Educaţie susţin introducerea acestor restricţii şi au cerut Guvernului să mențină școlile închise ca urmare a apariției unor dovezi potrivit cărora noua tulpină a coronavirusului s-ar transmite extrem de rapid și în rândul copiilor. O astfel de teorie este susţinută şi de Paul Hunter, profesor de medicina la Universitatea East Anglia.

Dacă această nouă variantă se află în spatele creșterii numărului de cazuri în rândul acestei grupe de vârstă, acest lucru este foarte îngrijorător”, afirmă profesorul britanic.

Citeşte şi: Încă o ţară europeană anunţă cazuri de contaminare cu noua tulpină de coronavirus descoperită în Marea Britanie

Număr record de cazuri, înregistrat în ultimele 24 de ore

Luni, în Marea Britanie au fost raportate alte 41.385 de cazuri Covid și 357 de decese. Unele date din Scoția și Irlanda de Nord nu au fost publicate în perioada de Crăciun.

Dr. Yvonne Doyle, director medical la Public Health England, a declarat: „În ciuda creşterii numărului de infecțări cu Covid, există speranță la orizont. Acest nivel foarte ridicat este din ce în ce mai îngrijorător într-un moment în care spitalele noastre sunt cele mai vulnerabile, cu noi admişii în multe regiuni„.

Cifra de luni pentru noile cazuri este cel mai mare număr zilnic raportat de guvernul britanic, iar pentru prima dată numărul total zilnic a depășit 40.000.

Cu toate acestea, se crede că rata infecției a fost mult mai mare în timpul primului vârf din aprilie, însă capacitatea de testare a fost limitată pentru a detecta numărul concret.


loading...
Partenerii noștri