CORONAVIRUS. Medicii chinezi avertizează: „Doctorii europeni fac aceleaşi greşeli ca la Wuhan”

Doctorii chinezi îi avertizează pe colegii lor din Europa fac aceleaşi greşeli precum medicii din Wuhan, în ceea ce priveşte tratarea bolnavilor de coronavirus, scrie Bloomberg.

17 mart. 2020, 09:07
CORONAVIRUS. Medicii chinezi avertizează: „Doctorii europeni fac aceleaşi greşeli ca la Wuhan”

Doctorii chinezi spun că de vină este protecţia inadecvată a lucrătorilor medicali, ceea ce duce la o rată mare de infecţie în rândul personalului medical. În Wuhan, lipsa de înţelegere a bolii şi deficitul de echipamente de protecţie în primele săptămâni ale epidemiei a determinat ca mii de lucrători din domeniul sănătăţii să fie infectaţi în timpul tratării pacienţilor, iar dintre aceştia cel puţin 46 de medici au murit.

Citeşte şi CORONAVIRUS. O antreprenoare a trecut de la haine pentru copii la măşti. Abia face faţă comenzilor

Colegii noştri europeni contractează boala în practica lor zilnică, iar proporţia este destul de similară cu situaţia anterioară din Wuhan„, a spus Wu Dong, gastro-enterolog la Spitalul Medical Beijing Union.

Citeşte şi CORONAVIRUS. 16 cazuri noi confirmate în România, numărul celor infectaţi a ajuns la 184. 19 bolnavi au fost vindecaţi

Dezavantajul lucrătorilor medicali este o criză emergentă cu care se confruntă marile ţări occidentale pe care virusul a pus acum stăpânire. Din Italia până în SUA, ţările raportează un deficit de materiale medicale de protecţie, cum ar fi măştile din spitale, în timp ce medicii şi asistentele nu pot face faţă numărului mare de pacienţi.

De asemenea, natura extrem de contagioasă a virusului înseamnă că acesta prezintă semne de transmitere în moduri neobişnuite, cum ar fi prin intermediul ochilor.