CORONAVIRUS. O antreprenoare a trecut de la haine pentru copii la măşti. Abia face faţă comenzilor

Emilia Ispas, o antreprenoare din Bucureşti care a făcut business din crearea de haine pentru copii, a „schimbat macazul” în ultimele zile şi a început să producă măşti de protecţie pentru cei care trebuie să iasă în colectivitate, dar care vor să se ferească de posibilitatea de a se infecta cu coronavirus.

17 mart. 2020, 08:18
CORONAVIRUS. O antreprenoare a trecut de la haine pentru copii la măşti. Abia face faţă comenzilor

CORONAVIRUS. „Am început de vineri, pe la prânz, când o prietenă care este medic m-a întrebat dacă nu aş putea face şi măşti din bumbac. Schimbarea a venit din necesitate. Dacă nu mă apucam de măşti, aş fi intrat în faliment, pentru că alte comenzi nu au mai venit în perioada aceasta. Folosesc bumbac 100%, iar măştile sunt reutilizabile, se pot spăla, călca, steriliza, nu sunt de unică folosinţă”, spune Emilia Ispas.

Doar vineri a primit comenzi de 100 de măşti, de la prieteni, după ce a publicat un anunţ pe Facebook. Între timp, comenzi au început să vină şi de la clienţi din provincie, dar şi de la unităţi medicale, printre care Spitalul Clinic de Psihiatrie Obregia din Bucureşti şi o clinică din Iaşi.

 

„Pentru provincie, comanda minimă este de 10 măşti, la un preţ total de 100 de lei. În Capitală, comanda minimă este de 6 măşti. Suntem patru persoane în atelier care lucrează la producţie. Stăm peste program dacă este nevoie, pentru că e o situaţie de urgenţă. Pentru copii, folosesc diferite tipuri de design, pentru că ei altfel nu vor să poarte”, mai spune Emilia Ispas, pentru ZF.ro.

În acest moment, ea are în lucru 500 de măşti şi se aşteaptă ca numărul comenzilor să crească. Măştile se pot realiza pe mărimi.