Coronavirus. MedLife trimite personalul non-critic in somaj tehnic si reduce cu 50% salariile

Publicat: Joi, 26 Martie 2020 12:43 // Actualizat: Joi, 26 Martie 2020 12:43 // Sursa: romaniatv.net

În plină pandemie de coronavirus conducerea rețelei medicale MedLife a luat mai multe măsuri pentru limitarea răspândirea virusului. Prin urmare, grupul va trimite personalul non-critic în șomaj tehnic, reduce cu 50% salariile echipei de management pentru o perioadă de 45 de zile și negociază cu toți proprietarii de spații în care își desfășoară activitatea cu scopul de amânare sau reducere a plăților de chirie pentru perioada următoare.

 Măsurile anunțate de rețeaua medicală încep pe 26 martie, conform psnews.ro.

”Pentru a susţine colegii din linia întâi şi a asigura continuitatea medicală în regim de urgenţă şi, totodată, pentru a limita impactul financiar generat de ordonanţele prezentate mai sus, conducerea MedLife a luat următoarele măsuri: Reducerea de comun acord cu 50% a salariilor echipei de management pentru o perioadă de 45 de zile; Reducerea costurilor în legătură cu departamentele de suport prin trimiterea personalului non-critic în şomaj tehnic. Costurile vor fi suportate de către Guvernul României până la un nivel de 75% din salariul mediu pe economie; pentru salariile care depăşesc media pe economie, diferenţa va fi suportată de Grupul MedLife. Măsura va intra în vigoare începând cu 26 martie”, arată un document transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Citește și: Pacientă cu CORONAVIRUS, la Maternitatea Medlife Griviţa. Femeia şi bebeluşul au fost transferaţi la Matei Balş

O altă măsură luată de către rețeaua medicală diminuarea programului de lucru pentru personalul administrativ cheie de la cinci la patru zile lucrătoare, începând cu 26 martie, scrie news.ro. De asemenea, MedLife anunţă discuţii avansate cu băncile pentru creşterea lichidităţii disponibile la nivelul grupului și susțin faptul că ”am primit toată susţinerea, asigurându-ne deja o lichiditate confortabilă pentru un termen de 3-6 luni”.

Citește și: BILANŢ CORONAVIRUS ROMÂNIA. 1029 persoane infectate cu COVID-19 până joi, 26 martie. 123 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

”Mai mult decât atât, există şi o discuţie despre ce investiţii se pot face în acest moment pentru perioada post coronavirus, precum dezvoltarea de centre de tratament pentru recăpătarea funcţiilor pulmonare, testarea şi monitorizarea pacienţilor cu afecţiuni medicale incompatibile cu virusul SARS-CoV-2 (boli cardiovasculare, tensiune arterială, diabet, pacienţi oncologici, etc). Avem convingerea că în viitorul apropiat, pe termen mediu şi lung, nevoia de servicii medicale va creşte substanţial. Ca urmare a acestor măsuri, conducerea MedLife consideră ca dispune de suficiente lichidităţi pentru a asigura solvabilitatea grupului în urmatoarele luni de incertitudine şi de a susţine reluarea activităţii pe măsură ce condiţiile de piaţă se vor îmbunătăţi”, arată Medlife.

În cazul în care situaţia o va cere, compania a anunțat că este pregătită să impună măsuri suplimentare faţă de cele anunţate deja. 

MedLife este unul din cei mai mari furnizori de servicii private de sănătate din România. Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare baza de clienţi pentru Pachete de Prevenţie în Sănătate din ţară.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8338
RON
08 Apr
noapte 3 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H