Coronavirus Mexic. Numărul morților este cu 60% mai mare decât cel anunțat de autorități

Coronavirus Mexic. Numărul morților este cu 60% mai mare decât cel anunțat iniţial de autorități. Se estimează că peste 321.000 de oameni au murit. Cifra revizuită plasează acum Mexicul pe locul doi în lume privind numărul de decese legate de Covid, după SUA, potrivit BBC.

29 mart. 2021, 14:57
Coronavirus Mexic. Numărul morților este cu 60% mai mare decât cel anunțat de autorități
Numărul morților ]n Mexic este cu 60% mai mare decât cel anunțat de autorități

Coronavirus Mexic. Președintele Andrés Manuel López Obrador s-a confruntat cu critici dure cu privire la modul de gestionare a crizei. Opoziția l-a acuzat că a minimizat severitatea pandemiei și i-a reproșat întârzierea declansării programului de vaccinare.

Raportul revizuit publicat de Ministerul Sănătății din Mexic arată că până la sfârșitul celei de-a șasea săptămâni a anului 2021 au existat 294.287 de decese „asociate cu Covid-19”, cifra anunțată anterior fiind de 182.301.

Citeşte şi: O nouă mutaţie a coronavirusului face ravagii în Mexic. Ramirez: „Ar putea avea o mai mare transmisibilitate”

De la mijlocul lunii februarie au fost raportate peste 26.772 de decese legate de Covid-19 în Mexic, ceea ce înseamnă că numărul total ar fi de 321.000.

Numărul plasează Mexicul deasupra Braziliei, care a înregistrat 310.000 decese, și sub SUA, care a înregistrat 549.000 de decese.

Experții au avertizat multă vreme că adevăratul număr de morți din Mexic este probabil mult mai mare. De asemenea, se crede că lipsa paturilor de terapie intensivă în multe zone a dus la moartea unui număr mare de persoane acasă.

Coronavirus Mexic. Numărul morților este cu 60% mai mare

Noile cifre au venit după o revizuire a „excesului de decese” și certificatelor de deces din perioada de pandemie.

Săptămâna trecută, Hugo López-Gatell, care conduce comitetul de coordonare a crizei, a avertizat că țara riscă un nou val de infecții pe măsură ce milioane de persoane se pregătsc pentru sărbătorile de Paște.

Președintele López Obrador, care a avut și el Covid-19, a fost acuzat în repetate rânduri de oponenții săi că nu ia în serios criza, fiind văzut adesea în public fără mască de față.

Între timp, programul de vaccinare din Mexic a înregistrat până acum aproximativ 6,1 milioane de doze administrate, potrivit Digi 24.


loading...